"Parazit" filminin yıldızı Park So-dam'a 30 yaşında tiroit kanseri teşhisi kondu

Oyuncu ameliyata alındı

Bong Joon-ho'nun beğenilen filmi Parazit'in (Parasite) yıldızlarından Park So-dam'a tiroit kanseri teşhisi kondu.

30 yaşındaki Park'ın ajansı ArtistCompany'nin CNN'e yaptığı açıklamada, düzenli sağlık kontrolü esnasında oyuncuya söz konusu hastalığın en yaygın formu olan papiller tiroit kanseri teşhisi konduğu belirtildi.

ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'ne göre papiller tiroit kanserleri tedavi edilebiliyor ve hastalar genellikle iyileşiyor. Çoğunlukla 45 yaş altını etkileyen bu kanser türü, erkeklere nazaran kadınlarda daha sık görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Park, tedavi kapsamında ameliyata alındı.

Teşhis, Park'ın yeni filmini planlandığı üzere tanıtamayacağı manasına geliyor. ArtistCompany, CNN'e yaptığı açıklamada bu durumun oyuncuyu "çok fazla hayal kırıklığına uğrattığı" belirtildi.

Ajansın açıklamasında, "Oyuncu So-dam, gelecekte hepinizi sağlıklı biçimde görebilmek için tedavisine yoğunlaşacak. ArtistCompany de aktörün sağlığına kavuşması için elinden gelenin en iyisini yapacak" dendi.

Park, 2019 yapımı Parazit filminde zengin bir çiftin oğlu için tutulan sanat terapisti genç bir kadını canlandırmıştı. Film, 2020 yılında En İyi Film dahil 4 dalda Oscar kazanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU