HDP Eş Genel Başkanları: Türkiye'nin demokrasi ve barışını hep birlikte inşa edeceğiz

Oylarını kullanan Pervin Buldan ve Sezai Temelli, İstanbul seçimlerinin yenilenmesini hukuksuzluk olarak değerlendirerek partilerinin 31 Mart stratejilerini koruduğunu belirtti

Fotoğraf: Independent Türkçe

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bakırköy’de sandık başına giderken, diğer Eş Başkan Sezai Temelli oyunu Yeşilköy’de kullandı.

Pervin Buldan: Diliyorum ki bugün kullanılacak oylar, Türkiye’nin kaderini değiştirecek

Şenlikköy Murat Kölük İlkokulu’nda sandık başına giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün kullanılacak oyların sadece İstanbul'un kaderini değil, aynı zamanda Türkiye'nin de kaderini değiştireceğini umduğunu söyledi.

Buldan, bel fıtığı ameliyatı geçirmesine rağmen bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu ispat etmek için sandık başına gittiğini kaydetti. 31 Mart tarihinde kullanılan oylar kabul edilse seçimin tekrarlanmayacağını savunan Pervin Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bu sandıklardan demokrasinin, barışın ve özgürlüğün çıkacağına yürekten inanıyorum. Her şeye rağmen, halkın iradesi gasp edildiği halkın iradesine tahammülsüzlük gösterildiği için 23 Haziran’da tekrar sandık başına gittik. Ben bugün bu sandıktan demokrasinin çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu sandıklardan barışın kardeşliğin ve özgürlüğün fışkıracağına yürekten inanıyorum. İstanbul seçimlerinin hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” 

Sezai Temelli: 31 Mart stratejimizi koruduk

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulu’nda sandık başına gitti.

“31 Mart stratejimizi koruduk” diyen Temelli, Türkiye’nin barışa ve yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yarından itibaren uzun bir yolculuğa çıkılacağını kaydeden Temelli, “Bugüne kadar attığımız adımların karşılığında demokrasi ittifakını Türkiye’nin her yerinde örmeye çalışacağız. HDP olarak Türkiye’yi içine sıkıştırıldığı bu kutuplaşmadan, kamplaşmadan, gergin ortamdan kurtarmanın yolunun 3’üncü yolda buluşmaktan geçtiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu seçimin bir farklı özelliği var. Özellikle son süreçte, son 4 yılda yaşanan adaletsizliğe karşı toplumun gerçek anlamda itirazının, tepkisinin odaklaştığı bir seçim oldu. Bunu hep birlikte uzun süredir aslında dile getirdik. Türkiye, çok ciddi bir adaletsizlik ve hukuksuzluk sürecinde geçiyor. Türkiye kelimenin tam anlamıyla tecritleştirilmiş durumdaydı. Otoriter rejimin hukuksuzluğu meşrulaştıran, OHAL’ci anlayışı dayattığı bir sistem ile karşıyayız. Özellikle 31 Mart’a giderken ve buna karşı itirazımızı çok güçlü bir şekilde ortaya koyduk. HDP olarak Türkiye’de yeni bir yol açılması gerektiğinden hareketle stratejimizi ortaya koyduk. Bu 3’üncü yoldu."
 

İstanbul seçimlerinin yenilenmesini “YSK’nın marifeti” ile “iktidarın adaletsizliği ve hukuksuzluğu” olarak yorumlayan HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yenilenmesi gereken seçimler yenilenmezken, Muş, Malazgirt, Viranşehir, Şırnak gibi yerlerde her türlü adaletsizlik hukuksuzluk hayata geçirilirken, İstanbul’da meşru olan bir seçim yok sayıldı. Bu demokrasi ittifakının en belirgin buluşmasıdır aynı zamanda. Bu anlamıyla stratejimizi 31 Mart’ta olduğu gibi bugün de koruduk, yarın da korumaya devam edeceğiz.” 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU