"Milletvekili seçimi" mührü basılı zarflardaki oylar geçersiz mi sayılacak? Kararı YSK verecek

Bazı sandıklarda, oy kullanılan zarflarda "Milletvekili seçimi" mührü olduğu belirlendi, oyların geçersiz sayılabileceği iddia edildi. AK Parti ve CHP YSK'ya başvurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy verme işlemleri sürerken, zarfların üzerindeki mühür tartışma yarattı.

Mühürde "Milletvekili seçimleri" yazısı olduğu tespit edilince, kullanılan oyların geçersiz sayılabileceğine ilişkin iddialar ortaya atıldı.

Bu tartışmanın yaşandığı okullardan biri olan Beykoz Mehmet Emin Pulatkonak İlkokulu’ndaki 1526 numaralı sandıktaki 50 zarfın “Milletvekili seçimleri” mührüyle damgalanması üzerine zarflar değiştirildi ve tutanak tutuldu.

 

 

Tek sorun da bu değildi. Bazı ilçelerde oy torbalarından mühürsüz zarfların çıktığı, bazı zarflarda ise mürekkebin diğer tarfa da geçmesi nedeniyle ikiden fazla mührün bulunduğu belirlendi. 

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel ile CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK'ya başvurarak durumu bildirdi ve karar istedi.

Recep Özel, dilekçesinde bu yanlışlıkların seçmen iradesini sakatlayan durumlar olmadığını, bu durumdaki zarfların ve bunlarla kullanılan oyların geçerli sayılması gerektiğini kaydetti. 

Hadimi Yakupoğlu da bu durumların seçmen iradesini sakatlamadığını ifade ederek, böyle olan zarfların ve kullanılan oyların geçerli sayılmasını talep etti.

 

 

Bu arada Beykoz İlçe Seçim Kurulu aldığı kararda, "milletvekili seçimi" yazılı mührün İlçe Seçim Kurulu mührü olması kaydıyla zarfların geçerli sayılmasına karar verdi.

Ancak son kararı YSK verecek. YSK, mühür tartışmasına ilişkin başvuruları görüşerek karara bağlayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU