Dünyanın En Çirkin Köpeği sahibine 3 bin dolar kazandırdı

Köpeğin sahibi, “Bence seyirciler onun ruhunun güzelliğini ve topluma sunduklarını gördü” diyor

Scamp the Tramp'ın cinsi belirsiz / Fotoğraf: AP 

Gri, ele avuca sığmaz, keçe gibi tüyleri ve şapşal bir yüz ifadesi bulunan cinsi belirsiz bir köpek Dünyanın En Çirkin Köpeği seçildi.

Her yıl Kaliforniya’nın Petaluma şehrinde düzenlenen Sonoma-Marin Panayırı’nda yapılan yarışmada Scamp the Tramp isimli köpek diğer 16 yarışmacıyı geride bırakarak büyük ödülü aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köpeğin sahibi Yvonne Morones’e ödül olarak nakit bin 500 dolar (yaklaşık 8 bin 700 TL) verilirken, bin 500 dolar da bir hayvan barınağına bağışlaması için verildi. Ayrıca Morones, köpeğiyle birlikte Today isimli televizyon programına çıkmak üzere bir New York seyahati de kazandı.

The Press Democrat’a konuşan Morones , “O artık Scamp the Tramp (Haylaz Avare) değil, Scamp the Champ (Haylaz Şampiyon). Bence seyirciler onun ruhunun güzelliğini ve topluma sunduklarını gördü” dedi.

 

kopek2.jpg
Yvonne Morones köpeği Scamp the Tramp ile birlikte yarışma başlamadan önce poz verirken / Fotoğraf: The Independent

 

Morones, 2014’te Compton sokaklarında başıboş dolaşırken bulunmuş Scamp the Tramp’i Petfinder adlı bir online hayvan sahiplenme sitesinden sahiplenmiş.

Morones, “Eve dönerken doğru tercihi yaptığımı biliyordum. Arabada iki yabancıydık, yeni bir başlangıç yapmak üzere eve dönüyorduk. Bob Marley’den ‘One Love’ çalıyordu ve küçük Scamp’a baktığımda kafasını salladığını gördüm. Sanki sonsuz yuvasını bulduğunu biliyordu” diye konuştu.

Scamp Morones tarafından sahiplenildikten sonra,bir huzurevinde “terapist evcil hayvan” ve ilkokul birinci sınıftaki çocuklar için bir “okuma köpeği” oldu.

 

kopek3.jpg

Scamp the Tramp Dünyanın En Çirkin Köpeği yarışmasında ödülünü alırken / Fotoğraf: AP

 

Köpek ayrıca barınaktan hayvan sahiplenmeyi teşvik eden etkinliklerde görünerek Sonoma County İyilikseverler Topluluğu’nu da temsil ediyor.

Dünyanın En Çirkin Köpeği yarışmasında ikinci sırayı çenesi kısmı felçli bir Pekinez köpeği olan Wild Thang alırken, üçüncülüğü ise dişleri ya da alt çenesi olmayan Şivava türü Tostito aldı.

Yarışmanın organizatörleri, etkinliğin amacının “kendilerini sahiplenen aileleri kurtaran birçok yavru köpeğe görünürlük kazandırmak” ve “tüm köpeklerin sevimli olduğunu hatırlatarak hayvan sahiplenmeyi desteklemeye devam etmek” olduğunu belirtti.

Yarışmada yer alan köpeklerin çoğu ya barınaklardan ya da yavru köpek çiftliklerinden kurtarılmış.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU