Antalya'da yurtta başı kesilerek öldürülen üniversite öğrencisinin babası konuştu: Oğlumun barındığı yerden emindik

Baba Halil T. oğlunun herhangi bir tartışma ya da kavgaya karışmadığını, katilin kriz anına denk geldiği için böyle bir olayın başına geldiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Antalya'da kaldığı özel yurdun aşçısı tarafından öldürülen 18 yaşındaki üniversite öğrencisi M.S.T'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Antalya Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından naaşı yakınlarınca teslim alınarak kente getirilen M.S.T. için Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Ayakta durmakta güçlük çeken baba Halil T, oğlunun tabutu başında yaptığı konuşmada, sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünü Şeb-i Arus ve düğün gecesi olarak düşündüklerini ifade eden din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Halil T, şöyle konuştu:

Dünyanın geçici bir yer olduğunun, emanet saatinin ve vaktinin geldiğinin, emanetini aldığının, bizim bu konuda bir irademizin ve etkimizin olamayacağının bilincindeyiz ama biz arkasındaki rahmete talibiz. Evladımızın yaşı, ömrü ve hikayesi bizim için kısa oldu ama bu kısacık zaman diliminde bile her noktada bize gururlar yaşattı. Üniversite sınavına hazırlanırken oğlum 'İyi düşün, iyi tart, kendini hazır görmezsen dışarıya gitme.' dedim. O da 'Seferle emir olunduk.' dedi. Hayaliydi, hep hayal kurardı ve elde etti bu hayalini. Ummadığı bir zor alana yönelemedi ve hedefine gitti ve hedefine ulaşmıştı.

"Rabbim bizden daha çok seviyormuş ki kısa sürede yanına aldı"

Oğlunun barındığı yerden emin olduğunu ve birçok tanıdığının yurttan memnun kaldığını anlatan Halil T, buradan çıkarılması gereken dersin hastalıklı kişilerin işe alınırken tekrar tekrar düşünülmesi olduğunu söyledi.

Halil T, oğlunun herhangi bir tartışma ya da kavgaya karışmadığını, katilin kriz anına denk geldiği için böyle bir olayın başına geldiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Oğluma 'Gönül insanı ol, gönüllere gir.' demiştim. Dün gittiğimiz Antalya'da o kısa 2 ay gibi sürede sağ olsun, dediklerimizi aynen hayatına katmış. Çevresinde bulunan ve kendisini bu kısa sürede tanıyan insanlar, bizlere memnuniyetlerini dile getirdiler. Anne-baba olarak biz de bundan defalarca gurur duyduk. Rabbim mekanını cennet eylesin. Şehitler ve şühedalar zümresine nasip eylesin. Evet acı, evlat acısı. Bir yönüyle sabredersek arkasındaki rahmete de inşallah ulaşacağımızın bilincindeyiz. Biz kendisinden razı olduk, kendisi bizi defalarca gururlandırdı, sevindirdi. Rabbim bizden daha çok seviyormuş ki kısa sürede yanına aldı. Toprağı bol olsun.

Gencin cenazesi, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Canbolat tarafından kıldırılan namazın ardından toprağa verildi.

Ne olmuştu?

Kepez ilçesi Kültür Mahallesi'ndeki özel erkek öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İ.G. (38), 7 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi M.S.T'yi henüz bilinmeyen nedenle yurdun yemekhanesinde öldürmüştü. Şüpheli, olay yerinde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Olayla ilgili "gizlilik ve yayın yasağı" kararı verilmişti.

Antalya Valiliği, şüphelinin çeşitli psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğunu, 29 Temmuz'dan sonra aylık rutin kontrollere gitmediğinin tespit edildiğini bildirmişti.

Dernek iddiaları reddetti

Antalya İlim ve Kültür Derneği'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi. Derneğin yurt faaliyeti gerçekleştirmediğinin beliritldiği açıklamada "Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamda ayrıca "Yaşanan hadisenin dehşeti sebebi ile kamuoyunda oluşan öfkeyi anlıyoruz ve yaşanan hadise özelinde hak veriyoruz. Ancak asılsız haberlere itibar edilmemesini istirham ediyoruz" denildi.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

Sosyal medya ve çeşitli haber platformlarında gündeme gelen ve derneğimizi ilgilendiren elim bir hadise sebebi ile bir kamuoyu açıklaması yapılması zorunlu olmuştur. 7 Aralık Salı günü dernek merkezirnizin bulunduğu binada çevremizdeki ihtiyaç sahibi aileler ve üniversite öğrencileri için yernek hazırlamak üzere kısa bir süre önce derneğimiz tarafından istihdam edilen şahıs tarafından korkunç bir cinayet işlenmiştir. 

Yaşanan korkunç hadise herkesi olduğu kadar bizleri de şoka uğratmıştır. Bu akılalmaz olayın aydınlatılabilmesi için olaydan haberdar olur olmaz derneğimiz seferber olmuş ve güvenlik güçlerimizin talep ettiği her türlü bilgiyi sağlamıştır ve sağlamaktadır.

Derneğimiz 2014 yılında geniş kapsamlı bir faaliyet alanını hedefleyen, farklı meslek dallarından bir araya gelmiş gönüllüler tarafından kurulmuştu, Dernek merkezimizin üniversite bölgesinde olması ve görece kısıtlı imkanlarımız sebebi ile çalışmalarımız daha çok üniversite öğrencilerine dönük yardım faaliyetleri şeklinde olmuştur. Basına ve sosyal medyada yansıdığı şekilde derneğirniz herhangi bir yurt faaliyetinde bulunmamaktadır. Dernek merkezimizin bulunduğu bina herhangi bir cemaat ya da tarikat yurdu değildir. Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır. Derneğirnizin kurulduğu günden bu güne kadar binadaki işyeri ve kiralık daire sayıları değişmiş ve derneğimizin bu hususta bir dahli olmamıştı, Derneğimiz ve faaliyetlerimiz hakkında sosyal medyada ve çeşitli platformlarda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır. 

Yaşanan hadisenin dehşeti sebebi ile kamuoyunda oluşan öfkeyi anlıyoruz ve yaşanan hadise özelinde hak veriyoruz. Ancak asılsız haberlere itibar edilmemesini istirham ediyoruz. 

Bu vahim hadiseyi işleyen şahıs 2017-2018 yıllarında da (toplam 13 ay) aynı şekilde yemek hazırlamak üzere derneğimiz tarafından istihdam edilmiştir. Çalıştığı süre zarfında en küçük rnenfi bir davranışı söz konusu olmamıştır. Işten ayrıldıktan sonra kendisi ile herhangi bir iletişimimiz olmamıştır. Uzun bir aradan sonra benzer bir faaliyet için eleman aradığımızdan haberdar olan şahıs yeniden iş talebi ile taraf ımıza başvurmuş, sıkıntısız geçen önceki çalışma döneminin etkisi ile talebi kabul edilerek 12 Kasım 2021 itibari ile derneğirnizde işe başlamıştır. 

Olayın bir an evvel aydınlatılabilmesi için bütün bildiklerimiz, öğrenebildiklerimizi yetkililer ile paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz.  Yaşanan olay sebebi ile tarifsiz acılar içindeyiz. Genç yaşında böyle bir olaya kurban giden kardeşimizin acısını ömrümüzün sonuna kadar yüreğimizde taşıyacağız. Kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. SaygılarımızIa.

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU