Anadolu Ajansı'nda maaşlar düşürüldü mü?

Ocak ayı maaşlarını eksik alan çalışanlara yönetimden gönderilen mesajda "Toplu iş sözleşmesinin tamamlanmasını bekliyoruz" denildi

Anadolu Ajansı'nda muhabir ve idari personele ödenen eğitim, çocuk ödemeleri ve ek ödemeler ocak maaşı ödemesine yansıtılmadı.

Yönetici ve müdürler dışındaki çalışanların maaşlarının düşürülüp, sabitlendiği iddia edildi.

 AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya çalışanlara gönderdiği mesajda iddiaları yalanladı. Durumun devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden kaynaklandığını açıkladı:

"Değerli mesai arkadaşlarım,

2019 Ocak ayı maaşları her zaman olduğ u gibi gününde ödenmiştir. Ocak 2019 bordrolarında da tüm alacakların eksiksiz olarak ödendiği görülebilmektedir.

Ancak asgari ücrete bağlı olarak çalışanlarda yapılan yasal SGK primi kesintisi geçen yıla oranla yükselmiştir. Bununla birlikte dönemsel olarak verilen sosyal yardımlar Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin devam etmesi dolayısıyla henüz ödenmemiştir. TİS’in imzalanmasını müteakip oluşacak tüm hak ve alacaklar her sözleşme döneminde olduğu üzere fark olarak ayrıca ödenecektir.

Bazıları abonemiz olan basın organlarında çıkan maksatlı haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta olup bunlara itibar edilmemelidir. Devam eden TİS süreci ile ilgili sadece yönetimimiz ve sendikanın bilgilendirmeleri dikkate alınmalıdır."

 

Yönetimden gönderilen mesaja rağmen çalışanlar tedirgin. Toplu iş sözleşmesinin ekim ayında tamamlanması ve zamlı maaşların yatırılması gerekiyordu. Görüşmelerin ne zaman tamamlanacağına ve çalışanların farkları ne zaman alabileceğine dair bir açıklama yok. 

DAHA FAZLA HABER OKU