Nihat Genç: Hasan Can Kaya'ya küfür yapıştırdım

Genç'in Kaya'nın programına yönelik mesajlarının ardından RTÜK'ten "Konuşanlar"a inceleme geldi

Fotoğraflar: Twitter

veryansıntv.com isimli sitede köşe yazıları yazan Nihat Genç, komedyen Hasan Can Kaya’ya küfür ettiğini söyledi.

Nihat Genç, yapımcı Acun Ilıcalı’nın Exxen isimli platformunda “Konuşanlar” isimli bir mizah programı yapan Hasan Can Kaya’nın bir videosuna tepki gösterdi. Bu videoda Hasan Can Kaya’nın bir izleyicisiyle arasında küfürlü bir diyalog geçiyor. Videoda izleyicinin Kaya’nın herhangi bir sözüne tepki göstermediği, aksine güldüğü görülüyor.

Söz konusu videoya Twitter’dan tepki gösteren Nihat Genç, Hasan Can Kaya’yı şu ifadeleri kullandı:

Yokluk, sefalet, sapıklık diplerde... Gençler galiba para için makul yollardan geçinecek fikir, akıl, ürün bulamıyor ve zıpırın biri seyircinin yüzüne ana avrat düz gidip ekmeğini kazanıyor! Adına da mizah demiş, seyirci de mazoşist, para verip kendine küfür ettiriyor!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç, bu mesajının ardından Hasan Can Kaya’nın kendisini aradığını bir mesaj ile paylaştı. Kaya’ya küfür ettiğini duyuran Genç, şu ifadeleri kullandı:

Biraz önce attığım tweet üzerine Hasan Can Kaya aradı. Lafı 'bana böyle diyemezsin'e getirdi. Ben de ona 'seyircinin anasına küfür hiçbir gelenekte yoktur' dedim. Efelenip pişkinliğinde ısrar edince, küfür öyle değil böyle edilir deyip yapıştırdım.

RTÜK inceleme başlattı

Nihat Genç’in bu mesajlarının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), program hakkında inceleme başlattıklarını bildirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan RTÜK Başkan Ebubekir Şahin, “Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU