Piyangodan 80 milyon dolar kazanan adam ikramiyenin yarısını boşandığı eşine vermek zorunda kaldı

Mahkeme “evlilik sırasındaki kayıpların birlikte gerçekleşmesi sebebiyle kazançların da birlikte paylaşılması gerektiğine” karar verdi

Arabulucu hakem kazanılan parayı “evlilik mal varlığı” olarak kabul etti / Fotoğraf: The Independent

ABD’de bir mahkeme, boşanma sürecindeyken piyangodan 80 milyon dolar (yaklaşık 466 milyon TL) kazanan adamın ikramiyenin yarısını eski eşine vermesi gerektiğine hükmetti.

Michigan eyaletinde arabulucu bir hakemin kazanılan parayı “evlilik mal varlığı” olarak kabul etmesinin ardından 50 yaşındaki Richard Anthony Zelasko’ya ikramiyenin yarısını eski eşi 48 yaşındaki Mary Elizabeth’le paylaşması gerektiği söylendi.

Mahkeme kayıtlarına göre Pontiac kentinde yaşayan çift 2004’ten Eylül 2011’e kadar evli kaldı. Mary Elizabeth, 2011’de boşanma davası açtı.

Bu tarihten iki yıl sonra Zelasko, Mega Millions çekilişinden 80 milyon dolarlık ikramiye kazandı. Vergi ve kesintilerden sonra paranın değeri 38 milyon dolara (yaklaşık 221 milyon TL) düştü.

 

 

Piyango biletinin alındığı tarihte çiftin ayrılmış olmasına rağmen arabulucu hakem, sanığın “evliliği sırasında satın aldığı ilk piyango bileti olmadığına” kanaat getirerek, “evlilik sırasındaki kayıpların birlikte gerçekleşmesi sebebiyle kazançların da birlikte paylaşılması gerektiğine” karar verdi.

Mahkeme belgelerine göre, evlilikleri sırasında Elizabeth yıllık 100-120 bin dolar (yaklaşık 580-700 bin TL) arasında kazanırken, Zelasko yıllık 36 bin dolar (yaklaşık 209 bin TL) gelir elde ediyordu.

Belgeler ayrıca Zelasko’nun üç çocuklarının bakımı için kazandığı paradan harcama yapmadığını ortaya koyuyor.

Elizabeth’e 2013’te piyango ikramiyesinden 15 milyon dolar (yaklaşık 87 milyon TL) ödenirken, 2014’te de çocukların bakımı için kendisine 7 bin dolardan (yaklaşık 41 bin TL) fazla bir ödeme yapıldı.

Fakat asıl arabulucu hakemin nihai miktara karar vermeden önce 2014’te ölmesinin ardından Zelasko kararı temyiz ettirmek istedi. Bu sırada yedek bir arabulucu hakem atandı ve karar onandı.

Zelasko’nun kararı ikinci kez temyiz etmek istemesinin ardından, Michigan Temyiz Mahkemesi, ilk arabulucu hakemin verdiği kararı 13 Haziran 2019 tarihinde yeniden onadı.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU