Otogar ve havalimanlarında seçim yoğunluğu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanmak üzere İstanbul'a gelenler nedeniyle havalimanları ve otogarlarda yoğunluk oluştu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanmak üzere İstanbul'a gelenler nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda ve otogarda yoğunluk yaşandı.

Seçim nedeniyle normal zamanlarda dolu olan Ağva plajı boş kaldı.  

Sandık başına gitmek üzere şehir dışından tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı'na gelen vatandaşlar nedeniyle geliş terminalinde yer alan bagaj bölümünde ve çıkışlarda yoğunluk vardı.

 

Otogar1-İHA.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Otogarda seçim yoğunluğu 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için Anadolu'dan oy kullanmaya gelen vatandaşlar 15 Temmuz Esenler Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk havadan görüntülendi. 

İstanbul'a geliş biletleri hızla tükenirken otobüs firmaları artan talebi karşılamak için ek seferler koydu. Firmalar yoğunluğa cevap verebilmek için Ulaştırma Bakanlığı'ndan D2 belgeli otobüsleri kullanabilmek için 26 Haziran’a kadar izin aldı. 

 

Otogar-İHA.jpg
Fotoğraf: İHA

 

İkametlerinin İstanbul'da olması nedeniyle bugün yapılacak seçimlerde oy kullanacak seçmenler memleketlerinden geldi. 80 ilden gelenler otogarda yoğunluk oluşturdu.

 

 

Seçmen sandığa kilitlendi, plajlar boş kaldı

Normal zamanlarda dolu olan İstanbul’un çevre sahilleri boş kaldı. İstanbullunun sıklıkla tercih ettiği Ağva plajlarında yoğunluk görülmedi. 

İşletmeciler, sahillerde seçim nedeniyle boşluklar olduğunu ve hafta başından itibaren yeniden yoğunluk olmasını beklediklerini söyledi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU