Mansur Yavaş: Ben yerimden memnunum

"Benim ne MHP ne de bir başka partiyle bir ilgim var"

Fotoğraf: AA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Benim ne MHP ne de bir başka partiyle bir ilgim var. Ben yerimden memnunum. Ankara’ya hizmet etmeye çalışıyorum” dedi.

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda son günlerde yaşanan MHP-Mansur Yavaş tartışmasını “MHP belli ki 25 yıl sonra Ankara Belediyesini yeniden CHP’ye getiren Mansur Yavaş’ın ülkücü tabanı etkileme potansiyelinden rahatsız” ifadesiyle değerlendirdi.

Yazısının devamında Yavaş bu konu hakkında yaptığı görüşmeye yer verdi.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Yavaş’ın geçmişte MHP’li olduğu Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptığı malum, Daha sonra MHP’den ayrıldığı ve CHP’den ABB Başkanı seçildiği de. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener başta olmak üzere muhalefet ve sivil toplum Yavaş’a destek verdi.
Bahçeli, Yavaş’ı elini MHP tabanına atmakla suçluyor. Acaba seçim yasasında yüzde 10 barajının düşürülmesini isteyen Bahçeli’nin Yavaş’a dair bir tehdit algısı mı var? Bunu Yavaş’a sordum:

(Yavaş) Niye tehdit algısı olsun? Zamanında Melih Gökçek’i başka partilerin işlerine karışmakla içini karıştırmaya çalışmakla suçlayan benim. Böyle bir şeye kalkışmam.

(Yetkin) Türkeş’i anma toplantısı gerekçe gösterildi.

(Yavaş) O toplantıyla benim hiçbir ilgim yok. Olsa söylerim, saklamam. Belediyede her görüşten insan çalışıyor, çoğunluğu da hâlâ AK Parti döneminden. Kaldı ki o toplantıya katılanlara baktığımızda önemli kısmının artık 70-80 yaşına gelmiş, siyasetten elini çekmiş kişiler olduğunu görüyoruz.

(Yetkin) Neye bağlıyorsunuz o zaman?

(Yavaş) Bizi vatandaşın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, mesele bu. Bakın şunu açık söyleyeyim. Benim ne MHP ne de bir başka partiyle bir ilgim var. Ben yerimden memnunum. Ankara’ya hizmet etmeye çalışıyorum. Göreve geldiğimden bu yana, 2,5 yıldır siyasi tartışmalardan, siyasi demeçlerden uzak duruyorum. Halkın desteğini engellemek istiyorlar. Gündem saptırma çabası olarak görüyorum.

Yetkin, Yavaş'ın "Ben yerimden memnunum" ifadesini şöyle değerlendirdi:

Yavaş’ın “Yerimden memnunum” demesi sadece Bahçeli’ye “MHP artık beni ilgilendirmiyor, benim üstümden puan almaya çalışma” demek anlamına gelmiyor. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmak yerine bir dönem daha yerlerinde kalması isteğiyle de paralellik taşıyor. Ancak “Yarışte ben yokum” anlamına da gelmiyor, sadece Kılıçdaroğlu ve Akşener başta olmak üzere muhalefet cephesi liderlerinin kararına uyacağını söylemiş oluyor. Siyaset ısınıyor. Bakalım Mersin’de ve Mersin’den sonra neler olacak?

 

Yetkin Report, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU