Altınok yeniden sahnede

Siyasi rekabet, mahremiyet ihlali ve noktalanan belediye başkanlığı. 15 yıl boyunca Keçiören’i yöneten Altınok tekrar siyaset sahnesine çıktı. Turgut Altınok, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 2009’da bıraktığı koltuğa tekrar oturmak için yarışacak

1

Altınok'un adaylığı, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı

AK Parti, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara ilçeleri için yarışacak adayları açıkladı. Adaylar arasında en dikkat çeken isim ise Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Turgut Altınok oldu. 

İsmi bir dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Altınok’un bu nedenle dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile rekabete girdiği biliniyor. 2009 seçimleri öncesi “özel görüntüleri” internette yayınlanan ve bazı medya kuruluşları tarafından duyurulan Altınok, bu olayın ardından 2009 seçimlerinde aday olmayacağını açıklamıştı.

Daha sonra bir basın toplantısı düzenleyen Altınok istifasını şu sözlerle duyurmuştu:

“Eğilenlerden ve bükülenlerden, ikbal ve istikbal gördüğü zaman dizinin üstüne çökenlerden olmadık. Gören gözler var görmüyor, kulaklar var duymuyor, diller var konuşmuyor. Benim bütün mücadelem, soyulan yetimin, fakirin, fukaranın hakkını yiyen kravatlı çeteler ve kenelerdir”

2014’te seçilemedi

Altınok’un başına gelenler bunlarla sınırlı değil. İsmi, bir organize suç çetesinin şantaj yaptığı ve tehdit ettiği kişiler arasında da gösterilmişti. 2014 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden Keçiören Belediye Başkan adayı olan Altınok seçilmeyi başaramamıştı.
Altınok, geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde AK Parti’den Keçiören Belediye Başkan adayı gösterildi. 

Kızı İYİ Parti'ye katılmıştı

 

Turgut Altınok'un kızı Ayça Altınok Haziran 2018'de İYİ Parti'ye katılmıştı. Rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in taktığı Altınok, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeliğine getirildi. Ayça Altınok'un Kasım 2018'de partisinden istifa ettiği ortaya çıktı. 

"A Takımı" çok konuşuldu

Turgut Altınok'un uzun süren belediye başkanlığı döneminde kurduğu "A Takımı" da uzun süre konuşuldu. Altınok'un talimatıyla, belediye çalışanlarından kurulan bir grubun içki satan işletmelerle, parklarda içki içen vatandaşları takip edip onlara şiddet uyguladığına yönelik iddialar bulunuyor. 

 


1994’ten 2009’a kadar başkanlık yaptı

Siyasete 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi’nde başlayan Altınok siyasi yaşamına MHP’de devam etti. 1994 yılında MHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, 1999 yılında Fazilet Partisi’ne geçti ve bu partiden tekrar Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Milli Görüş hareketinin bölünmesi üzerine tavrını Abdullah Gül’ün başını çektiği “Yenilikçiler”den yana koyan Altınok da birçok siyasetçi gibi AK Parti’ye geçti. 2004 seçimlerinde tekrar Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok 2009 seçimlerinde tekrar aday olmadı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU