Garanti BBVA CEO'su Onur Genç: TL'deki değer kaybı bankaya fayda sağladı

Garanti Bankası'nın ana hissedarı İspanyol BBVA'nın CEO'su Onur Genç, Türkiye'de kısa vadeli risklerin farkında olduklarını, şu anda TL'deki değer kaybının bankaya fayda sağladığını belirtti

İspanyol BBVA bankasının CEO'su Onur Genç,  Garanti BBVA'nın tamamını almak için yaptıkları teklifin hissedarlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi / Kolaj: Independent Türkçe

İspanyol BBVA bankasının Üst Yöneticisi (CEO) Onur Genç, Türkiye'nin ekonomik potansiyeline güvendiklerini belirterek, mevcut durumda yüzde 49,85'ine sahip oldukları Garanti BBVA'nın tamamını almak için yaptıkları gönüllü pay alım teklifinin hissedarlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç, "12. Finans Buluşması" adı altında Madrid'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Garanti BBVA'nın tamamına sahip olma girişiminin, "yüksek bir yatırım getirisi sağlayarak, hissedarlara değer yaratmak için büyük bir fırsat sunduğunu" savundu.

Garanti Bankası'nın ana hissedarı İspanyol BBVA'nın CEO'su Onur Genç, "İki konuda değişiklik var; para birimindeki değer kaybı alım teklifimizin değerinin değişmesini sağladı" dedi.

Garanti Bankası'nın en büyük hissedarı olan BBVA, bankanın paylarının geri kalanının tamamı için değeri 2.25 milyar euroyu bulan hisse başına 12.2 lira alım teklifte bulunacağını açıklamıştı.

"Anlaşmanın maliyeti 1.8 milyar euroya geriledi"

Genç, anlaşmaya TL bazında varıldığı için değer kaybının ardından anlaşmanın maliyetinin 1.8 milyar euroya gerilediğini ve BBVA'nın sermayesine olan etkisinin başlangıçta öngörülen 1.4 milyar eurodan yaklaşık 1.1 milyar euroya düştüğünü belirtti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU