Gary Oldman'ın rol arkadaşı: Her gece tabutta uyuyordu

Oldman o dönem oyuncu kadrosunun geri kalanından ayrı bir yerde yaşıyormuş

Kont Drakula, Gary Oldman'ın kariyerindeki en unutulmaz karakterler arasında yer alıyor (IMDb)

Britanyalı ünlü oyuncu Gary Oldman kariyeri boyunca canlandırdığı karakterlerle özdeşleşmesiyle biliniyor. Ancak görünüşe göre Kont Drakula rolünde Oldman bu özelliğini bir adım öteye taşımış. 

Francis Ford Coppola'nın 1992 yapımı Drakula (Bram Stoker's Dracula) filminde Oldman'ın rol arkadaşlarından Cary Elwes, Oscar ödüllü oyuncunun o dönem gerçekten de vampir gibi yaşadığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Elwes, "O kadar ciddiye almıştı ki Gary her gece tabutta uyuyordu" dedi. Filmde Lord Arthur Holmwood'u canlandıran oyuncu, Oldman'ın çekimler sırasında rol arkadaşlarından ayrı yaşadığını dile getirdi. 

Filmin provaları için Coppola tüm oyuncu kadrosunu Kaliforniya'nın Napa Vadisi'ndeki mülküne götürmüş. Yönetmen, Kont Drakula'yı yakalamaya çalışan vampir avcısı karakterlerin bir arada kalmasını istemiş. Elwes bunun gerekçesini şöyle açıklıyor:

Francis, oyuncu kadrosu birlikte ne kadar çok vakit geçirirse bunun ekrana o kadar yansıyacağına inanıyordu.

Vampir avcılarını Elwes'le birlikte Keanu Reeves ve Anthony Hopkins canlandırmıştı. Yıldızlarla dolu kadroda Kont Drakula'nın kurbanınıysa Winona Ryder oynamıştı.

Elwes o dönemi şu ifadelerle anlatıyor:

Zavallı Gary tek başına yaşamak zorundaydı. Onunla sette ilk kez provalar sırasında karşılaşmıştık ve daha sonra onu bir daha hiç görmedik.

Drakula, 1993'te "En İyi Ses Kurgusu", "En İyi Kostüm Tasarımı" ve "En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı" Oscarlarını kazanmıştı. 

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter, Insider

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU