Ekonomi protestosu: Ucuz işgücü cennetine dönüştürdükleri Türkiye’yi dilediklerince yağmalıyorlar

Ankara ve İstanbul’un çeşitli noktalarında artan döviz kuruna tepki gösteren vatandaşlar protesto düzenledi

Fotoğraf: TİP

Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesine, pahalılığa ve ekonomik verilere tepki gösteren vatandaşlar Türkiye’nin çeşitli noktalarında eylem yaptı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde Esat Caddesi’nde Türkiye Komünist Partisi (TKP) bildiri dağıttı ve vatandaşlar “AKP istifa” sloganları attı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise Karaköy’den yapılan yürüyüşün ardından Merkez Bankası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada “Batırdınız, yargılanacaksınız. Hükümet istifa” pankartı açılarak şunlar kaydedildi:

Türkiye, Saray Rejimi eliyle her geçen gün daha da yoksullaştırılıyor. Milyonlarca insan, her yeni güne daha da fakir uyanıyor. Ekonomik krizin ve iflasın sorumlusu olanlar ise ‘Saray’larda keyfine bakıyor, halkın gerçek sorunlarını duymazdan geliyor. Yönetme ehliyetini tamamen kaybetmiş AKP iktidarı, kendi menfaatlerine sahip çıkmak için memleketi yıkıma sürüklüyor. Türk Lirası her geçen gün eriyor, değer kaybediyor. Türkiye tarihinin en büyük yoksulluğunu, işsizliğini, açlığını AKP döneminde yaşıyoruz. Bu ekonomik tablonun tek kazananı ise AKP ve onun patron sınıfı oluyor. Ucuz işgücü cennetine dönüştürdükleri Türkiye’yi dilediklerince yağmalıyorlar. İşçilerin haklarını gasp ediyorlar, her gün yeni bir zam haberi veriyorlar, sonra milyonlarca emekçiden hallerine şükretmesini istiyorlar. Değerli yurttaşlar, bize yoksulluktan ve açlıktan başka bir şey vaat etmeyen bu düzenden çıkış için Bir Yol Var. Türkiye’yi 1 dakika daha yönetme kabiliyeti kalmamış Saray’dan kurtulmak için, emekçilerin haklarına sahip çıkmak için bir yol var. Emekçi halkımıza buradan, Merkez Bankası İstanbul Şubesi’nin önünden sesleniyoruz: Batıranları yargılayacağız! Yoksullaştıranları yargılayacağız! Sizin ekmeğinizi çalanlardan hesap soracağız! Türkiye’yi yoksulluktan kurtarıp aydınlığa çıkaracağız!

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partililer (SYKP) de İstanbul’da meşalelerle sokağa çıktı. “Tayyip istifa!” pankartının açıldığı yürüyüşte “Bu düzen böyle gitmez” sloganı atıldı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre; İstanbul Şişli ve Kadıköy’de de vatandaşlar sokağa çıktı.

Şişli’de protesto gösterisine polis müdahale etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU