Davutoğlu ile ortak açıklama yapan Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çağrı: İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç

Davutoğlu, "Şu andan itibaren, elinde dolar biriktiren seçkin kitle ile TL’yi cebinde taşıyan milyonlar arasında derin bir uçurum doğmuştur" dedi

Fotoğraf: Gelecek Partisi

TL'deki değer kaybı, döviz kurundaki ciddi artışların ardından muhalefet partileri harekete geçti.   

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İki isim ortak basın toplantısı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, erken seçim çağrısını yineledi; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu: 

İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç.

Davutoğlu: Türk lirasının değeri, Türk milletinin onurudur

Davutoğlu ekonomiye ilişkin “Artık bu yanlış yolda devam etmeyin" uyarısında bulunarak, "Türk lirasının değeri, Türk milletinin onurudur" dedi.  

Elinde dolar biriktiren seçkin kitle ile TL’yi cebinde taşıyan milyonlar arasında derin bir uçurumun doğduğunu vurgulayan Davutoğlu, tablonun sorumlusunun iktidar olduğunu ifade etti. 

Davutoğlu, "Her açıklama, bir füze gibi Türk ekonomisini vuruyor" dedi.

Bahçeli'ye çağrı

Kılıçdaroğlu, piyasaların yangın yeri olduğunu ve durduğunu kaydederek, "Herkesin kafasında 'Nereye gidiyoruz' sorusu var, kimse önünü göremiyor" ifadelerini kullandı. 

Devletin kurumlarının tümüyle dumura uğradığını belirten CHP lideri, "Millete niye güvenmiyorsun? Millet bir daha sizi seçerse dönüp dersiniz ki, 'Seçime gittik bir daha seçtiler beni' oturur gururlanırsın. Neden kaçıyorsun?" diyerek erken seçim çağrısı yaptı. 

Bahçeli'ye de çağrıda bulunan CHP lideri, "İçinde bir damla millet sevgisi varsa seçimin yolunu aç" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU