Hürriyet yazarı: 50+1

"Erdoğan’ın toplam 10 yıl, 5+5 süresi bitince, zaten kurtulacaksınız... Bir daha Cumhurbaşkanı olamayacak. Anayasa emri"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Rauf Tamer, son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi için gereken yüzde 50 artı 1 oy oranının tartışmaya açılmasıyla ilgili yazdı. Tamer’in iki dönemdir Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “Erdoğan’ın toplam 10 yıl, 5+5 süresi bitince, zaten kurtulacaksınız... Bir daha Cumhurbaşkanı olamayacak. Anayasa emri” ifadeleri dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tamer’in bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yeniymiş gibi... Durup dururken, bu 50+1 nereden gündeme geldi? Nesini tartışıyorlar? Halk oylamalarında başka bir yol yok ki. Elbette 50+1. Ne olacaktı? 25+1 mi? Yani, çeyrek porsiyon, öyle mi?

Millet İttifakı, bence memnun kalmalıdır şimdiki sistemden... Hele ana muhalefet, daha da memnun kalmalıdır. Çünkü hiç değilse dostlarla beraber 50+1’i bulması pekala mümkündür. Bugün değilse bile yarın... Yarın değilse bile elbet bir gün... İktidar olma ihtimali daima var.Parlamenter Sistem’de ise bu ihtimal hiç yok... Sıfır.

Kaldı ki... Siz Erdoğan’dan kurtulmak istiyorsunuz değil mi? Erdoğan’ın toplam 10 yıl, 5+5 süresi bitince, zaten kurtulacaksınız... Bir daha Cumhurbaşkanı olamayacak. Anayasa emri. Ama Parlamenter Sistem’de - hep 1’inci parti olduğu takdirde - ömür boyu Başbakan’dır. Üstelik yaşı daha 70 bile değildir... Ondan nasıl kurtulacaksınız? Siz bunu bir düşünün. İyice düşünün.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU