Fethullah Gülen'in son hali sosyal medyada paylaşıldı

FETÖ üyesi Gülşah Çavuşoğlu, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in son halini yayınladı

Fotoğraf: AA

Amerika'da yaşayan FETÖ üyesi Gülşah Çavuşoğlu, FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in son halini paylaştı. 

Çavuşoğlu'nun paylaştığı fotoğrafta Gülen, bahçede otururken görülüyor.

İşte Gülen'in son hali:

 

22 yıldır ABD'de yaşıyor

Ankara DGM Başsavcılığı, tarafından hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye çalıştığı gerekçesiyle 19 Mart 1999 tarihinde soruşturma açılan Fetullah Gülen, soruşturmanın başlatıldığı gün sağlık sorunları gerekçesi ile, Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasına yerleşti.

15 Temmuz darbe girişimi davasının bir numaralı zanlısı olarak hakkında iddianame hazırlanan ve yakalanması için kırmızı bülten çıkarılan Gülen hakkında Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD'ye iadesine ilişkin 7 dosya gönderse de ABD kanadından henüz somut bir adım gelmedi.

Gülen'in iadesi konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkaı Joe Biden arasında geçtiğimiz haziran ayında yapılan görüşmede de gündemdeki konular arasındaydı.
Hakkında birden fazla dosyadan yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen hakkında bugüne kadar yapılan iade başvuruları ise yanıtsız kaldı.

"Ver papazı, al papazı"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2017 yılında Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, "ABD'de kendilerinden bir kez daha İzmir'de tutuklu papazın istendiğini belirterek, "Sizde de bir papaz (Fethullah Gülen) var, bizde de. 'Ver papazı, al diğer papazı' dedim. Hemen, 'karıştırma orayı' diyorlar. Yok öyle şey" ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Diriliş Kilisesi Rahibi ABD vatandaşı Andrew Craig Brunson, hakkındaki sınır dışı işlemleri devam ederken 15 Temmuz soruşturmasında bir gizli tanığın ifadesi üzerine 9 Aralık 2016'da tutuklanmıştı.

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Brunson'un tutuklanmasının ardından dönemin ABD Başkanı Donald Trump, bizzat Erdoğan'dan Brunson'un serbest bırakılmasını istemişti.

Erdoğan ise "Bu can bu bedende, bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi (Rahip Brunson) alamazsınız" demişti.

Ekim 2918'de hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmiş ve ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırılmıştı. Brunson, hakkındaki yurt  dışı çıkış yasağının kaldırılmasının ardından ülkesine dönmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU