Selahattin Gülen itirafçı oldu: Amcam Fetullah Gülen terör örgütü lideridir

Selahattin Gülen, FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerine ve Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'daki çiftliğe ilişkin bildiklerini anlattı

Fotoğraf: AA

MİT tarafından yapılan operasyonla yakalanarak 31 Mayıs'ta Kenya'dan Türkiye'ye getirilen FETÖ lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı oldu.

TRT Haber'in Selahattin Gülen'in ifadesine dayandırdığı haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanan Selahattin Gülen, 34 sayfalık ifadesinde Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğini ve örgütün yapısıyla ilgili bildiklerini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İfadesinde, Fetullah Gülen'in kim olduğu sorusuna Selahaddin Gülen, "Bu şahıs benim amcamdır. Her ne kadar örgüt içinde niyetinin kötü olmadığını göstermek istesede işin arkasında terör örgütünün lideri olduğunu artık söyleyebilirim" dedi.

Örgüt içerisinde bunun farkına varamadığını söyleyen Gülen, "Ancak şimdi görüyorum ki Fetullahçı Terör Örgütünün lideridir" açıklamasını yaptı.

İfadesinde FETÖ'nün faaliyetlerini anlattı

Selahattin Gülen, FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerine, Pensilvanya'daki çiftliğe ilişkin de bilgiler verdi.

Ankaragazetecisi.com'dan Alican Uludağ'ın ulaştığı ifadede ise Selahattin Gülen şunları söyledi:

Siz görevlilere Amcam Fetullah Gülen’in yaşamış olduğu Pensilvanya’daki Kamp ile ilgili gördüklerimi ve bildiklerimi anlatmak istiyorum. Bu kampın girişinde Amerika’da bulunan bir güvenlik şirketinin personelleri bulunmaktadır. Bu kampın dış güvenliğini bu firma sağlamaktadır. Bu Amerikan Güvenlik Şirketini Cevdet TÜRKYOLU tarafından ayarlanmıştır. Kampın giriş kısmında misafirlerin arandığı ve kartların verildiği yerde örgüte gönül vermiş ve uzun zamandır Amcam Fetullah Gülen’in yanında yer alan Kadir ve Sadık isimli şahıslar görev yapardı.

Randevusuz kesinlikle kimse gelemezdi. Bu randevuları Cevdet TÜRKYOLU ayarlıyordu. Cevdet TÜRKYOLU’nun yardımcılıklarını Vahit Bektaş(Eski Emniyet Müdürü) ve Cüneyt Terzioğlu şahıslar yapıyordu. Amcamı Ziyarete gelen herkes Referans ile gelmek zorunda idi. Gelen misafirler eğer ki yatılı gelecek ise bunların yerlerini de yine Cevdet TÜRKYOLU ayarlıyordu. Bu kalan misafirlerin odalarında bağış kutuları bulunurdu. Burada kalan kişiler bu kutulara para bırakarak örgüte bağışta bulunuyorlardı.

Amcam Fetullah Gülen’in kalmış olduğu yer Büyük Binadadır. Büyük bina L şeklindedir. Bu binanın bir normal girişi birde sadece Cevdet TÜRKYOLU’nun girebildiği garaj girişi vardır. Bu garajdan direk Amcam Fetullah Gülen’in odasının olduğu kata geçiş vardır. Amcam bu binanın en sonunda üst katta kalmaktadır.

Amcamın hizmetinde olan Mollalar her gün dönüşümlü olarak nöbet tutmaktadır. Ayrıca amcamın doktoru olan Kudret ÜNAL’ın kalmış olduğu oda amcamın odası ile aynı katta idi. Amcam Fetullah Gülen’in hastanelik bir rahatsızlığı bulunduğunda Kamp dışında yazıhanesi bulunan Doktor Mahmut isminde bir şahıs vardı. Bu şahıs diğer hastane işleri hallederdi.

Amcam Fetullah Gülen’in kalp rahatsızlığı nedeni ile 3 tane stent takılmıştı. Ayrıca Şeker Hastalığı ve Eklem ağrılarından dolayı Fizik tedavi görüyordu. Amcam Fetullah Gülen’in katında Mustafa Özcan’ın, Osman ŞİMŞEK, Tarık (Medya Sorumlusu) İSTATİSTİKSEL BİLGİLER), Ali URSAVAŞ, Barbaros KOCAKURT, Naci TOSUN ve Kudret ÜNAL’ın odası bulunmaktadır.

Alt katta Bekar mollaların odaları vardı. Binanın İç Güvenliğinde; güvenlik Müdürü Ahmet isimli bir şahıs vardı. Ayrıca Amcam Fetullah Gülen’in yakın koruması olan ve kampta SİLAH ile gezen ve sohbetlerinde misafirlerin arasında bulunan Hakan isimli şahıs vardı. Ana bina girişinde X-RAY cihazları vardı.

Buraya kesinlikle telefon giremezdi. Ayrıca Mollalar veya İstişare üyeleri Amcamın olmuş olduğu kata telefon çıkaramazdı. Bu binanın teknik sorumlusu Emrullah POLAT isimli bir şahıs vardı. Bu şahıs bina meydana gelen arızaların giderilmesi, misafirlerin dijital kartları gibi konular ile ilgileniyordu.

Selahaddin Gülen, ablasının eşi Cevdet Türkyolu’nun Fetullah Gülen’e en yakın kişi olduğunu belirterek, şunları anlattı:

Tüm özel istek ve işlerini yapan, en özelini bilen kişidir. Odasının temizlenmesinden çamaşırlarının yıkanmasına kadar herşeyi ile ilgilenen kişidir. Amca Fetullah Gülen’in odasının giriş kartı sadece kendisinde bulunmaktadır. Eşi olan ablam Sümeyra TÜRKYOLU aracılığı ile bazen amcamın canı Erzurum yemekleri çektiğinde benim aracılığım ile ablam ona yemek gönderirdi. Kendisinin Türkiye’de iken yüksek miktarda Variyeti vardı. Bunları nakite çevirip Amerika’ya gittikten sonra Amerika’da ev alım satımı, Borsa, araba alıp satma gibi ticaretler ile geçimini sağlıyor.

Burada açmak istediğim bir konu Eniştem Cevdet TÜRKYOLU ile Mustafa ÖZCAN arasındaki yıllardır süren husumet, 15 Temmuz’dan sonda iyice gün yüzüne çıktı. Bunun sebebi Mustafa ÖZCAN’ın örgütün tüm kontrolünü eline almak ve örgütün para vb. tüm gücünü kendi altında toplamak iken eniştem Cevdet TÜRKYOLU bu gücü ve kontrolü amcam Fetullah GÜLEN’in elinden çıkartmaması için mücadele etmesi içindeydi. Ancak Fetullah Gülen bu durumu gördüğü halde müdahile etmemesinin sebebini gerçek anlamda bir hainlik olarak düşünmüyor ancak Mustafa ÖZCAN ve heyetteki bazılarına toplantılara katılmayarak veya görüşmelere çıkmayarak tepkisini gösteriyordu.

Gülen, amcasının 15 Temmuz’dan sonra şunları söylediğini ifade etti:

Türkiye için Örgütün eleman kazandırılmasında oranı oldukça azaldı. Amcamdan duyduğum “bu olay hayra vesile oldu, her ne kadar Türkiye kapısı bizim için kapansa da Tüm dünya size kucak açtı” diye söylemişti. Yine bir sohbet toplantısında “Türkiye’de durumlar düzelse bile zorunlu olanlar dışında kimse gitmesine gerek yok, artık buralardayız” demişti. Bu söylemleri ile örgütün Türkiye’de yaşamasının zor olduğu için diğer ülkelerde yaşatmanın daha kolay olduğunu ve örgütün devamlılığını sağlamaya çalışıyordu.

 

Independent Türkçe, TRT Haber, Ankaragazetecisi.com

DAHA FAZLA HABER OKU