Suudi Arabistan’dan BM’nin Kaşıkçı raporuna yanıt: Temelsiz iddialar barındırıyor

Suudi Arabistan'ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el Cubeyr, BM insan hakları raportörünün Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıkladığı raporun temelsiz ve çelişkili olduğunu ifade etti

Adil El-Cubeyr

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Adil el-Cubeyr, “Yeni bir şey yok. İnsan Hakları Konseyi Raportörünün bağlayıcı olmayan raporunda daha önce de medyada yer alan iddialar tekrarlandı” dedi.
 


BM’nin açıkladığı rapor için “güvenilirliğini zorlaştıran açık çelişkiler ve temelsiz iddialar” ifadesini kullanan Suudi Bakan, Türkiye ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 5 daimi üyesinin temsilcilerinin davayı takip ettiğini vurguladı.

Cubeyr, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Riyad’da görülen davanın “tam bir bağımsızlık” içerisinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Cubeyr’in açıklamaları şöyle:

"Yeni bir şey değil. İnsan Hakları Konseyi Raportörü, bağlayıcı olmayan raporunda, daha önce medyada yer alan iddiaları tekrar yayınladı. İnsan Hakları Konseyi Raportörünün açıkladığı rapor, güvenilirliğini zorlaştıran açık çelişkiler ve temelsiz iddiaları içermektedir."

"Türkiye ve Suudi insan hakları örgütlerinin yanı sıra BMGK’nın beş daimi üyesinin elçilik temsilcilerinin katılımıyla Cemal Kaşıkçı cinayetinin davası hala devam etmektedir."

"Suudi Arabistan yönetimi, şüpheliler hakkında gerekli suçlamaları yöneltmiştir. Konu ile ilgili birçok şüpheli tutuklandı ve davaları görülüyor.  Adli makamlar söz konusu dava ile ilgilenen tek yetkili makamdır ve yetkililer görevini tam bir bağımsızlıkla yürütmektedir."

"Suudi Arabistan yönetimine yönelik baltalama, davayı rayından çıkarma ve davayı herhangi bir şekilde etkileme çabalarını şiddetle reddediyoruz."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU