Saat 9'u 5 geçe hayat 1 dakika durdu

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83'ncü yılında saygıyla anıldı. Tüm Türkiye'de saat 09.05'te vatandaşlar saygı duruşunda bulundu

Ankara’daki törenlerin merkezi Anıtkabir olurken, İstanbul’da ise Taksim Meydanı’nda ve Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’nda tören düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara'nın en işlek noktalarında hayat, Ata'ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla başkentin cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Bazı sürücüler de kornaya basarak sirenlere eşlik etti.

Saygı duruşu sırasında duygulanan vatandaşlar oldu.

antalya.jpg
Antalya'da saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla meydandaki vatandaşlar saygı duruşunda bulundu / Fotoğraf: AA

 

Taksim Meydanı'nda resmi tören

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Taksim Meydanı'nda anıldı.

taksim.jpg
 Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Taksim Meydanı'nda düzenlenen resmi törenle anıldı / Fotoğraf: AA

 

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen anma töreninde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kemal Topcu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Törende İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1. Ordu Komutanlığı ve diğer kurum, kuruluşlar, siyasi partiler anıta çelenk sundu.

Büyük Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program sona erdi.

kocaelide.jpg
Kocaeli'de 09.05'te AA objektiflerine takılan bir kare / Fotoğraf: AA 

 

Dolmabahçe’de tören

Mustafa Kemal Atatürk, 83 yıl önce ebediyete intikal ettiği Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da törenle anıldı. Anma töreninin ardından oda vatandaşların ziyaretine açıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk’ün hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’ndaki odası ziyaretçi akınına uğradı.

tan.jpg
Dolmabahçe'deki anmaya katılan bir vatandaş, 11 Kasım 1938 tarihli gazete küpürünü taşıdı / Fotoğraf: AA

 

İstanbul Valiliği mevlit okutacak

Atatürk için bugün İstanbul Valiliği tarafından Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde mevlit okutulacak.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin yıl dönümü olan 10 Kasım tarihinde milletimizce rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. İlimizde düzenlenen anma programları kapsamında, 2019 ve 2020 yıllarında olduğu gibi bu yıl da Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü koordinesiyle Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde (Dolmabahçe Camii), 10 Kasım Çarşamba günü saat 12.15'te mevlit programı düzenlenecektir. İstanbullu hemşehrilerimizi mevlit programına bekliyoruz

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU