TİP'ten "üçüncü ittifak" açıklaması: Türkiye'nin bütün siyasi dengelerini alt üst edecek kadar etkili bir güç olacak

Üçüncü ittifak arayışları hakkında açıklamada bulunan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Mehmet Eymür'ün itirafları konusunda Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a da çağrıda bulundu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu / Fotoğraf: TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de emekçilerin de temsil edileceği bir üçüncü ittifaka ihtiyaç duyulduğunu belirten Baş, bu kapsamda yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verirken , "Türkiye'nin bütün siyasi dengelerini alt üst edecek kadar etkili bir politik güç olarak ortaya çıkacağına ilişkin inancımızı paylaşmak istiyorum. Hep birlikte başaracağız" ifadesini kullandı.

Anadolu’yu il il ilçe ilçe gezerek halkla buluştuklarını söyleyen Baş, çeşitli partiler ve demokratik kitle örgütleriyle olası 3. İttifak önerilerine dair değerlendirmelerini paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyaretler yaptıklarını belirtti.

Bu kapsamda şu ana kadar Halkların Demokratik Partisi, (HDP) Emek Partisi (EMEP) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile bir araya geldiklerini, Türk Tabipleri Birliği (TTB ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile de görüşeceklerini dile getiren Baş, "Ayrıca Sol Parti ile heyetler arası bir buluşmamız ve bu görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

TİP Genel Başkanı Erakan Baş, üçüncü ittifak önerileri için şöyle konuştu:

Türkiye’nin bu Saray rejiminden kurtulması için,üzerimize düşen sorumlulukla hareket ediyoruz. Milletvekili seçimlerinde sağcılar arasından tercih yapmak zorunda kalmayacağımızı, Saray rejiminden kurtulmak için güçlü bir toplumsal muhalefet cephesini örgütleyebileceğimizi, bunun herkeste umut yarattığını, yaratacağını görüyoruz. TİP adına özgürlük, eşitlik, demokrasi, laiklik, barış isteyen yurttaşların alternatifsiz kalmayacağını, bunun için bize düşen tüm sorumluluk ve fedakarlıkları yapacağımızı şimdiden ilan ediyorum. Bir yol daha var sevgili yurttaşlar. Biz o yolu görüyoruz, önüne çıkarılan engelleri aşacağız. Ve ortaya çıkacak bu somut seçenek ile 3. ittifakın yeni yolu toplumsal muhalefetin, Türkiye'nin bütün siyasi dengelerini alt üst edecek kadar etkili bir politik güç olarak ortaya çıkacağına ilişkin inancımızı paylaşmak istiyorum. Hep birlikte başaracağız. Başarmak zorundayız

Ali Babacan’ın seçim güvenliği hakkındaki sözleri

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, "Özellikle oy kullanmayan vatandaşların oylarına mühür basıp tek bir partiye kullanılıyor, bunu daha önce gördük" ifadelerini değerlendiren Baş, şöyle konuştu:

Ali Babacan şu ana kadar AKP dışında bir partiyle hiç seçim deneyimi yaşamadı. Kendisi en yetkili makamlarda görev almış bir şahıs. Birileri oy hırsızlığı yapıp oy çalıyor.  Bu söz böyle konuşulup bırakılacak bir konu değildir. Biz daha önce, özellikle 1 Kasım seçimlerinde, ardından referandumda özellikle bunu gördük, hem somut olarak tespit ettik. Ölülere oy kullandırdılar. Biz bu bildiğimiz ve gördüğümüz hileleri çıkıp anlattık. Şimdi Ali Babacan’ın yapması gereken, daha önce nasıl böyle hileler yapıldığını açıkça, belgeleriyle, tanıklıklarıyla anlatmaktır

Akşener, Babacan ve Davutoğlu’na çağrı

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Mehmet Eymür'ün işkence itiraflarına da değinen TİP Genel Başkanı Baş, Millet İttifakı'nda yer alan isimlere seslendi. "Konuşuyorlar ancak iş kendi suçlarına geldiği zaman anlatmaktan imtina ediyorlar" eleştirisinde bulunan Baş; Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na konuşma çağrısında bulundu.

"Gördüğümüz kadarıyla, Millet İttifakı partileri veya olası müttefiklerinde bir boş konuşma hali mevcuttur. Konuşuyorlar ancak iş kendi suçlarına geldiği zaman anlatmaktan imtina ediyorlar" diyen Erkan Baş, "Meral Akşener mesela. Kendi ifadelerinden çıkardığımız üzere profesyonel bir işkenceci olan Mehmet Eymür çok önemli bazı açıklamalar yaptı, daha doğrusu itiraflarda bulundu. Şimdi muhalefette demokrasiyi savunduklarını söyleyen herkese ve bir dönem tüm bu kirli ilişkilerin göbeğinde yer almış, ellerinde devlet bilgisi bulunan Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu veacan’a Ali Babsesleniyorum; Ne biliyorsanız çıkın ve dürüstçe açıklayın. Siz bu bilgilerin daha fazlasına sahipsiniz. Gerçekleri halktan saklamayın. Bu işkenceciler, mafya bozuntuları, uyuşturucu tacirleri, hepsi sizin iktidar mensubu olduğunuz dönemde çevirdiler bu işleri. Aynı şekilde, Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşananların, kurulan kanlı tezgahı, katliam ve suçları anlatmalıdır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe


 
 

DAHA FAZLA HABER OKU