Lütfü Türkkan ilk değil… "Küfürbaz" milletvekilleri şimdiye kadar neler dedi?

Sık sık kavgaların yaşandığı TBMM’de milletvekillerinin ettiği küfürler tutanaklarda yer alıyor

Fotoğraflar: AA

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan’ın Bingöl'de bir vatandaşa cinsiyetçi bir şekilde küfretmesi siyasetin gündemine oturdu. Türkkan’a yönelik eleştiriler, küfrettiği kişinin kardeşinin çobanlık yaparken mayına basması sonucu şehit olması özelinde tepki gördü. İYİ Parti içerisinde de tepki gören Türkkan, grup başkanvekilliği koltuğundan oldu.

Tartışmalar devam ederken akıllara milletvekillerinin geçmişte ettiği küfür ve hakaretler akıllara geldi.

Gazeteciye hakaret, vekile küfür

Bu isimlerden birisi AK Parti’nin dört dönem boyunca vekili olan Zeyid Aslan.

Aslan, CHP’nin renkli isimlerinden birisi olan Kamer Genç’e 2013’te bir genel kurul toplantısı sırasında “Senin a... koyacağım. Senin a... koyacağım. Soytarı, köpek şerefsiz! O.. çocuğu! P... kurusu. P.... kurusu! Satılık köpek! Şerefsiz! Senin ananı s....m!” demişti.

Aynı senenin sonlarında doğru Aslan, TBMM Genel Kurulu’nda yine küfürler savurmuştu. Bu seferki hedefi dönemin CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ydi. Aslan, “Senin kıçını si…!” demişti.

Aslan’ın bu ifadeleri TBMM tutanaklarında hâlâ yer alıyor.

“Bacak aranızı çeksem…”

Birçok kez ettiği küfürlerle gündeme gelen Aslan, kadın gazetecilere de hakaret etmişti. Aslan, Meclis’in gece çalışmaları sırasında bahçedeki koltukların birinde uyurken fotoğraflarının çekilmesi üzerine çok sinirlenerek kadın gazetecilere, “Sizi buraya sokmamak lazım. Geçen sene de aynısını yaptınız. Bir dahaki dönem hiçbiriniz buraya giremeyeceksiniz. Gazetecilerin buraya alınmaması için elimden geleni yapacağım. Siz bu yaptığınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız, yoruluyoruz. Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam ‘Bunların doğal hali bu’ diye.... Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor” diye bağırmıştı.

Polislere küfür

2013 yılında Gezi olayları devam ederken Ankara'da CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, polisin üstüne basınçlı su sıkması sonucunda sinirlerine olamamış ve polise küfretmişti.

Gök, "Sizin ananızı s... eşekoğlu eşekler." ifadelerini kullanmıştı. Öfkesine hakim olamayan Gök, kameralara, "Demokrasinin bir bedeli var. Biz bu bedeli Tayyip Erdoğan'a ödettireceğiz. Korkmuyoruz ondan. Bu şerefsizlerden. Tayyip'in polislerinden, emniyetinden, kaba kuvvetinden korkmuyoruz" diye konuşmuştu.

Levent Gök.jpg
Fotoğraf: Twitter


Polise küfreden bir diğer isim de AK Parti’nin eski milletvekillerinden Feyzi İşbaşaran’dı. 2009 yılında Elazığ’dan milletvekili olan İşbaşaran, trafikte kendini durduran polislere “Seni yakacağım” diye tehdit etti, “Ha s..... Siz eşkıya mısınız, aşağılık herif” diye küfürler yağdırmıştı.

“Yavşak”

Sık sık tartışma ve kavgaların yaşandığı Meclis’te tutanaklara yansıyan bir küfür de bu sene edildi.

Ekim ayında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, HDP ile yaşadığı bir tartışmada “Yavşak” ifadesini kullanmıştı.

Enginyurt’un küfürleri

Bir süre öncesine kadar MHP’den milletvekilliği yapan, ihraç edilmesinin ardından Demokrat Parti’ye geçen Ordu milletvekili Cemal Enginyurt da sık sık ettiği küfürler ile gündeme gelen bir isim.

Enginyurt’un basına yansıyan en son küfrü, MHP’den vekil olduğu dönemde İYİ Parti'li İbrahim Halil Oral ile yaşadığı tartışma sırasında edilmişti.

ezgif-2-e70d811708ac.jpg
Fotoğraf: AA


Nisan ayında infaz düzenlemesiyle ilgili görüşmeler sırasında iki isim arasında kavga çıkmış, Enginyurt’un “Senin a... koyarım. Allah’ını s…” şeklindeki sözleri kameralara yansımıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU