Eski ABD Başkanı Obama'dan gençlere iklim çağrısı: Öfkeli kalmaya devam edin

COP26 zirvesinde konuşma yapan Obama, genç iklim aktivistlerinin "kızgın olmaya hakları" olduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Glasgow'daki COP26 zirvesinde yaptığı konuşmada gençlere iklim değişikliğiyle mücadelede "öfkeli kalmaları" çağrısında bulundu.

Obama, gençleri değişim için siyasi baskı uygulamaya davet etti, ancak yol boyunca ödünleri kabul etmeleri gerekebileceği uyarısı da yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın bir iklim felaketinden kaçınmak için olması gereken yerin yakınında bile olmadığını belirten Obama, selefi Donald Trump'ı "iklim bilimine karşı aktif düşmanlık" yapmakla suçladı.
Obama, COP26 zirvesine katılmayan Çin ve Rusya liderlerini de eleştirdi.

Ülkelere kendisi hala Beyaz Saray'dayken imzalanan 2015 Paris Anlaşması'nda verilen taahhütleri yerine getirme çağrısı yapan Obama, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için yapılması gereken birçok zorlu iş olduğunu, Paris Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana geçen altı yılda umut vaat eden ilerlemelerin olduğunu söyledi.

"Siyaseti görmezden gelemezsiniz"

Konuşmasında genç iklim aktivistlerine ayıran eski Obama, "kızgın olmaya hakları bulunduğunu" belirtti.

Eski ABD Başkanı, "Tüm gençlere sesleniyorum. Kızgın kalmanızı istiyorum. Öfkeli kalmanızı istiyorum. Ama bu öfkeyi kanalize edin. Bu öfkeden güç kazanın. Daha sıkı, daha fazla bastırın. Çünkü sorunun çözümü için gereken bu. Kendinizi bir maratona hazırlayın, kısa mesafe koşusuna değil" dedi.

 

Independent Türkçe, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU