''Trump günde 15 kere yalan söyledi''

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018 yılı içerisinde toplam 5 bin 611 kez yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yaptığını öne sürdü. Bu, Trump'ın günde ortalama 15 yalan söylediği anlamına geliyor

Fotoğraf: AA

Washington Post gazetesinin bu iddiası, Trump'a atfedilen her açıklamayı günü gününe izleyen veri doğrulama servisinin araştırmasına dayanıyor.

2018’de rekor kırdı

Buna göre, 2017'de toplam bin 989 kez hatalı bilgi veren ya da asılsız iddia ortaya atan Trump, geçen yıl üç kat daha fazla yanlış açıklama yaptı. Gazete, Trump'ın 22 Ekim'de Teksas senatörü Ted Cruz'la birlikte gittiği Teksas'ta bir günde 83 kez 'gerçekleri çarpıtarak' rekor kırdığını savundu.

İngiliz Independent gazetesi buna karşılık Trump’ın sık sık Amerikan medyasını ‘sahte haber’ yapmakla suçladığına ve her zaman doğrunun peşinde olduğu mesajını vermeye çalıştığına dikkat çekiyor.

 

 

Trump: Mümkün olduğunda doğruyu söylüyorum

Trump bu yılın başlarında ABC News ile yaptığı söyleşide sık sık dürüstlükten uzaklaştığı iddiasına, “Her zaman gerçekleri söylemek istiyorum yani, bunu yapmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunda doğruyu söylüyorum” diye yanıt vermişti.

NBC Televizyonu da Trump’ın Haziran’da Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’ndeki konuşmasında “Tarihi ölçekte büyük bir ekonomik başarı sağladık” sözlerini örnek gösterdi. NBC, 20 Ocak 2017’de göreve başlayan Trump’ın kötü bir ekonomi devralmadığını aksine ekonomiye önemli bir katkıda bulunmadığını öne sürdü.

Trump ''Obama'nın evi 3 metrelik duvarla çevrili'' dedi, komşuları yalanladı

ABD Başkanı dün, Meksika sınırına duvar örülmesi tartışmasında selefi Barack Obama'nın Washington'daki evinin etrafına 3 metrelik duvar ördüğünü öne sürerek "Bunun güvenlikleri için gerekli olduğunda hemfikirim. ABD'nin de güvenliği için bunun biraz daha uzununa ihtiyacı var" demişti.

Ancak Obama'nın komşuları eski başkanın evinde duvar olmadığını ve konutun tamamının dışarıdan görülebildiğini söylediler. Obama'nın bir komşusu "Trump'ın çok aktif bir hayalgücü var" dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU