Avustralya'da devlet kurumundan mastürbasyon paylaşımı: "Normal ve sağlıklı"

"Tabu olarak görülüyor fakat birçok faydası var"

Gönderi, Facebook'ta 5 binden fazla yorum ve paylaşım aldı (Facebook/Queensland Health)

Avustralya'nın Queensland eyaletindeki sağlık yetkilileri, mastürbasyonu teşvik eden ve yararlı olduğunu anlatan bir gönderi yayımladı.

Queensland Sağlık Bakanlığı'nın resmi Facebook sayfasında bugün yayımlanan paylaşımda, "Mastürbasyon, kişinin cinsel deneyiminin normal ve sağlıklı bir parçası. Ayrıca ne yaparken daha konforlu hissettiğinizi keşfetmenizin de müthiş bir yolu. En iyi tarafıysa bunu herkes yapabilir. Mastürbasyonun genel sağlık ve cinsel sağlık açısından birçok faydası da bulunuyor" ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada büyük ilgi gören paylaşıma yapılan esprili yorumlardan birindeyse "Bu zor günlerde hepimiz elimizden geleni yapmalıyız" dendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook gönderisinde bir makale de paylaşıldı. Çalışmada, mastürbasyonun kadınların beden imajı algısına olumlu katkıda bulunduğu ve orgazmların regl dönemlerinde oluşan krampları azalttığı belirtildi.

Queensland Sağlık Bakanlığı'ndan bir sözcü, gönderinin amacının mastürbasyona dair oluşan olumsuz algıyı kırmak, bunun sağlığa faydalarını paylaşmak ve ebeveynlere mastürbasyon hakkında çocuklarıyla nasıl iletişime geçebileceğine dair tavsiyeler vermek olduğunu söyledi.

Sözcü, "Mastürbasyon genelde tabu olarak kabul edilen bir konu olduğu ve biz de ilk defa bununla ilgili sosyal medyada bir paylaşım yaptığımız için, ekibimiz toplumdan gelecek tepkilere ve sosyal medya kullanıcılarının şoke olmasına karşı hazırlıklıydı" dedi.
 

Give yourself a hand Masturbation is a normal and healthy part of a person's sexual experience and a great way to...

Gepostet von Queensland Health am Mittwoch, 3. November 2021


Yetkili, sözlerine şöyle devam etti:

Araştırmalara göre gençlerin büyük çoğunluğu cinsel sağlığa dair bilgileri çevrimiçi kaynaklardan ediniyor; arkadaşlarıyla ve aileleriyle mastürbasyon ve seks hakkında konuştuklarında da utanıp mahcup hissediyorlar. Maalesef bu çevrimiçi kaynakların çoğu güvenilir değil. İçerikleri uzman klinisyenler tarafından hazırlanmıyor ya da onların kontrolünden geçmiyor.



Independent Türkçe, Guardian, Daily Mail

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU