Milli Gazete yazarı: Boşa sevinmeyin

"Dereyi görmeden paçayı sıvamamakta, biraz sabrederek ne yapıp ne yapmayacaklarını beklemekte fayda vardır"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeyi kaleme aldı. Görüşme sonrası yapılan “olumlu” açıklamaları değerlendiren Ceyhan, “Yandaşlara ‘boşa sevinmeyin’ diyoruz. Biz ABD yönetimini iyi tanıyoruz. Ne yapıp ne yapmayacaklarını da iyi biliyoruz” dedi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “yandaşlar” diye hitap ettiği kesimin iki lider arasındaki 70 dakikalık görüşme sonrasında çok sevindiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD yönetiminin yıllardır bir oyun oynadığını ifade eden Ceyhan, bu görüşünü şöyle açıkladı:

Evet, ABD Başkanı Biden, “İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi için elimden geleni yapacağım” diyor ama bu konuda çok ümitli olmadığını, “Biliyorsunuz Temsilciler Meclisi ve Senato var” diyerek açığa vuruyor. Söz konusu açıklamalar bize çok klasik açıklamalar olarak geldi ve fazla sevinmeye gerek olmadığını düşünmeye başladık. Zira bu senaryo tanıdık bir senaryo!Başlangıçta böyle umut verilir, sonra da sorumluluk Senato ve Temsilciler Meclisi’nin üzerine atılarak kaytarılır.

Önce gerilen ilişkiler kopmasın diye sanki Türkiye’ye hak veriyormuş gibi yaparlar. Sonra da bildiklerini okumaya devam ederler. ABD’ye kaç başkan geldi geçti ama hiçbirinde bu tavrın değiştiğine tanık olmadık! Hep bildik numaralar tekrarlandı durdu. Bugün “elimden geleni yapacağım” diye ağzımıza bir parmak bal çalanların yarın “ustamın adı Bush’tur elimden gelen budur” diye karşımıza çıkacaklarından şüpheniz olmasın.

“Bunun için yandaşlara ‘boşa sevinmeyin’ diyoruz. Biz ABD yönetimini iyi tanıyoruz. Ne yapıp ne yapmayacaklarını da iyi biliyoruz” diyen Ceyhan, şunları kaydetti:

Yine YPG gibi oluşumlarla içli dışlı olmaya devam edecekler ve yine AB ülkeleriyle birlikte Türkiye’nin içişlerine müdahale etmeyi sürdürecekler. Biden’ın bir sözü ile “boşa sevinmek” yerine “temkinli olmak” gerekir. Yani dereyi görmeden paçayı sıvamamakta, biraz sabrederek ne yapıp ne yapmayacaklarını beklemekte fayda vardır.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU