Eşini "Erkeklerle mesajlaşıyor" bahanesiyle uykusunda boğarak katleden sanığın mesajları kendisinin attığı ortaya çıktı

Mahkeme, eşini katleden Ünal Özcan'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Kararda, iyi hâl indirimi ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı

Sonbahar Özcan (solda) hayatını kaybetti, Ünal Özcan (sağda) cezaevinde. Çocuklarına ise akrabaları bakıyor / Fotoğraf: Twitter

Ünal Özcan, 9 yıllık eşi ve iki çocuğunun annesi Sonbahar Özcan'ı 19 Temmuz 2020'de uykusunda boğarak katletti.

Gerekçesi ise, Sonbahar Özcan'ın sosyal medya uygulamalarında yaptığı bazı mesajlaşmalardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünal Özcan'ın yargılandığı davada, eşi Sonbahar Özcan'ı katletmesine gerekçe olarak gösterdiği mesajları kendisinin attığı ortaya çıktı.

04.00 civarı katledildi, mesajlar 05.00'ten sonra atıldı

Eşini 19 Temmuz 2020'de uykusunda boğarak katleden Ünal Özcan, ilk duruşmadaki  savunmasında Sonbahar Özcan'ı sabaha karşı 04:00 civarında öldürdüğünü ifade etmişti.

Dosyaya sunulan bilirkişi raporuna göre ise, Sonbahar Özcan'ın telefonundaki son mesajlaşmalar, katledildikten yaklaşık bir saat sonra, sabaha karşı 05:08 ve 05:20'de atılıyor.

WhatsApp Image 2021-11-03 at 14.27.02.jpeg
Bilirkişi raporuyla, mesajların Sonbahar Özcan öldürüldükten sonra atıldığı ortaya çıktı / Fotoğraf: Independent Türkçe


Bilirkişi raporuyla ortaya çıktı

Bilirkişi raporuna göre mesajlar, Sonbahar Özcan öldürüldükten sonra atıldı.

Sonbahar Özcan'ın ailesinin avukatı Melike Polat, duruşmada Ünal Özcan'ın 19 Temmuz 2020'de sabaha karşı 04:42'de kayınbiraderini arayarak, 04:57'de ise kardeşine mesaj atarak "Bu kara leke ancak böyle temizlenirdi. Gelin cenazenizi alın" dediğini ifade etti.

Polat, bilirkişi raporunda Sonbahar Özcan'ın ölümünden hemen sonra telefonunda yüklü olan Instagram uygulaması üzerinden bir erkek kullanıcıya 05:08 ve 05:20'de mesajlar atıldığını ifade ederek, bu mesajların Ünal Özcan tarafından atıldığına dikkati çekti.

Haksız tahrik indirimini planlamış

Ünal Özcan'ın bu mesajları atarak, cinayete aldatma süsü verdiğini ifade eden Polat, haksız tahrik indiriminin uygulanmamasını ve sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Ramazan Susuz'ın savunmasıyla devam eden duruşma, Ünal Özcan'ın son sözüyle devam etti.

Takım elbiseyle duruşmaya katılan sanık Ünal Özcan, pişman olduğunu dile getirerek ifadesine başladı ve şunları söyledi:
 

Olaydan önceki mesajlaşmaları gördüm. Ailesine gittim. Mesajları gösterdim. Cinsel içerikli mesajlardı. Olayları bilmeyen sadece Cem Sinan Koç'tu. Onlar benim ailemdi. Beni baskıcı diye suçluyorlardı. Öyle değilim. Kötü söz dahi söylemedim, bir fiske dahi vurmadım. Rahmetli eşim beni aldatıyormuş.


Mesajları neden attığını söylemedi

"Ben bir cana kıydım. Suçumu inkâr etmiyorum. Eşime hiçbir zaman iftira atmadım" diyen Ünal Özcan, bilirkişi raporunda ortaya çıkan mesajların kendisinin attığı konusuna cevap vermedi.

Özcan, "Tahrik indirimi falan bilmem ben. Pişmanım" diyerek savunmasını sonlandırdı.

İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

Ünal Özcan'ın son sözünün ardından mahkeme karar için ara verdi. Aradan sonra kararını açıklayan mahkeme, eşini katleden Ünal Özcan'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. İyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi uygulamayan mahkeme, tasarlayarak öldürme suçundan bir cezaya hükmetmedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU