Sancar: Kim ki HDP'ye saldırmak adına iktidarın diline ve politikalarına yaklaşırsa aynı kaderi paylaşacaktır

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, "İktidar ne kadar acizse HDP'ye iktidarın diliyle saldıranlar da o kadar acizdir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplanısında konuştu.

Konuşmasında isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" ifadesine tepki gösteren Sancar, "Kim ki boş sözlerle HDP'ye saldırmak adına ikitdarın diline ve politikalarına yaklaşırsa aynı kaderi paylaşacaktır. İktidar ne kadar acizse HDP'ye iktidarın diliyle saldıranlar da o kadar acizdir" diye konuştu.

Sancar şunları kaydetti:

Eski düzenin temsilcileri bugünkü iktidarın güvenli gölgesine sığınıyorlar ama unutuyorlar. Bu gölgenin güven sağlayacak bir gücü kalmadı. Eğer iktidarın gölgesi bir kurtarıcı olsaydı, önce iktidarı kurtarırdı. Oysa görüyoruz ki iktidar her gün daha fazla çöküyor.

"Savaş karşıtı toplumsal blok genişlemektedir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meclis'ten geçen Suriye ve Irak tezkerelerine de değinen Sancar, "Türkiye siyasetinde ileride bir eşik oalrak kabul edilecek gelişmelere tanık olduk, yıllardır her krizin ucunda yer alan, darbe mekaniklerini sürekli harekete geçiren savaş bloku, "hayır" diyenleri hedefleştirmeye devam ederken savaş karşıtları, savaşın yıkıcılığını savaş blokunun yıkıcılığını anlamaya ve anlatmaya devam ediyorlar. Savaş karşıtı toplumsal blok genişlemektedir" diye konuştu.

Sancar şöyle devam etti:

Önce savaşa karşı durmayı ilkesel bir birliktelik haline getireceğiz bunun üstüne de sağlam onurlu ve kalıcı barışı hedefleyen büyük barış harekketini inşa edeceğiz. 

"Hedefte şimdi Alevi kurumları var"

İktidarın toplumun her kesimini "yozlaşmaya" ortak etmeye çalıştığını belirten Sancar, "Hedefte şimdi Alevi kurumları var. Alevi kurumlarına rüşvet dağıtma anlamına gelebilecek çeşitli vaatlerle yakınlaşmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Sancar şöyle devam etti:

Bu oyunlara en son düşecek kesim Alevi toplumudur. Ahlak, vicdan, adalet inancı olan Aleviliğin kurumları da bireyleri de bütün bu yozlaşma operasyonlarını boşa çıkaracaklardır

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU