Ümit Özdağ: Erdoğan, 2023 seçimi öncesi parlamenter sisteme dönmeyi hedefliyor

Erdoğan parlamenter sisteme dönmeyi hedeflediğini iddia eden Özdağ, "Bence Erdoğan bir strateji üzerinde çalışıyor. Muhtemelen parlamenter demokrasiye 2023 seçimi öncesi dönmeyi hedefliyor" dedi

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletevekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimleri öncesinde parlamenter sisteme geçeceğini iddia etti.

Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan Özdağ, "Muhtemelen parlamenter demokrasiye 2023 seçimi öncesi dönmeyi hedefliyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durum için dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “2018 yerel seçimlerinden önce bir kitap yayınladım. Adını ‘AKP rejiminin kaçınılmaz çöküşü' koydum. Bu çöküş hızla devam ediyor. 2011'de küreselleşmenin gerileme sürecine girmesi ve dünyada dolaşan paranın Türkiye gibi ülkelere daha az gelmesi, Türkiye'nin üretimden kopması, bir de ekonomimiz ile toplumu ve devleti içten çürüten Suriye savaşı… Bu savaştan sonra Türkiye'ye gelen 5.3 milyon Suriyeli ve diğerlerinin oluşturduğu yük, referandum ile de yönetilemez bir devlet sistemi üzerine eklenince AKP'nin 2023 sonrasında iktidarda olmayacağı açık şekilde ortaya çıkıyor" dedi.

"Erdoğan bir strateji üzerinde çalışıyor"

Özdağ, AKP iktidarının da ‘parlamenter sisteme' dönmek istediğini savundu ve şöyle dedi:

Bence Erdoğan bir strateji üzerinde çalışıyor. Muhtemelen parlamenter demokrasiye 2023 seçimi öncesi dönmeyi hedefliyor. Muhalefet anlamsız bir şekilde, ancak seçimlerden sonra tartışıp başarmamız gereken parlamenter demokrasiye dönüş çalışmalarını, Erdoğan da anayasa değişiklik sürecini başlattı. Bir süre sonra Erdoğan yüzde 30'lar ile iktidarın en azından büyük ortağı olmayı hedefleyen bir süreç içine girecek. Hedeflenen de AKP - İYİ Parti ortaklığı… Erdoğan ‘Birlikte değiştirelim' diye çağrıda bulunacak. Millet İttifakı kabul etmezse de Erdoğan onları halkın önünde samimiyetsizlikle suçlayacak. Bu Erdoğan'a oy katkısı yapar.

"Erdoğan iktidarda kalmak için her yolu deneyecektir" diyen Özdağ, "Kendi açısından bir mantık silsilesi var. Bize mantıksız gelen şeyler Erdoğan'ın başka perspektiften değerlendirerek haklı çıktığı sonuçları doğurmuştur. Onun için 19 yıldır iktidarda… Bir de AKP iktidarının zayıf yanlarını gündeme getirmeyen muhalefetin, Erdoğan'ın kişiliğine odaklanması, böylece Erdoğan'a hizmet etmelerindendir. Mesele Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişiliği değil, politikalarıdır" dedi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU