Barış Yarkadaş'tan 29 Ekim'de asılan bayrağa tepki: İzlerken utandım

Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde 29 Ekim nedeniyle asılan bayrakların görüntüsü tartışma yarattı. Belediye başkanı bayrağı asan işçilere ceza verildiğini duyurdu

CHP 25. ve 26. Dönem Milletvekili ve Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Kars'ın Arpaçay İlçesi Belediye Başkanı Erçetin Altay'a tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlçede 29 Ekim kutlamaları nedeniyle asılan buruşmuş bayrakların görüntüsünü, "Memleketim Kars'ın Arpaçay İlçesi'nde bayrağımıza büyük saygısızlık" diye paylaşan Yarkadaş, "AKP'li Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın yönettiği belediye, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçenin meydanına hiç utanmadan bu bayrakları astırdı. Dostum İbrahim Bartan'ın çektiği görüntüleri izlerken utandım" ifadelerini kullandı.

Yarkadaş'ın altına yorum yazan bir çok takipçisi görüntülere tepki gösterdi.

Başkan'dan açıklama: İşçilere 10 yevmiye kesme cezası verdik

Barış Yarkadaş, yaptığı paylaşımdan bir süre sonra Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın kendisini aradığını ve "Bir hata yaptık. Buna bir gerekçe bulmayacağız. Bayrağı ütüsüz asan işçilere 10 yevmiye kesme cezası verdik. Bayrakların yerine de ütülenmiş bayrakları astık. Bizim vatan ve bayrak sevgimizi herkes bilir" dediğini duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU