İlker Başbuğ'dan 14 generalin tutuklanmasına tepki: Yüreğim yanıyor

Başbuğ, "Adil olmayan bir yargılama sonunda 14 emekli komutan bugün cezaevlerinde. Bir FETÖ’cü savcının hazırladığı iddianameye dayanarak bu arkadaşlarımız yargılandı ve cezaevine kondu. Yüreğim yanıyor" dedi

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuruları ele almasını ümit ettiğini belirten İlker Başbuğ,  "Umarım bu değerli arkadaşlarımın cezaevinde çektiği eziyete son verilir" dedi / Fotoğraf: Sözcü

Uğur Dündar'ın sunduğu,  TELE1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programının konuğu 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programda 14 emekli generalin tutuklandığı 28 Şubat davasına değinen Başbuğ, “Adil olmayan bir yargılama sonunda 14 emekli komutan bugün cezaevlerinde. Bir FETÖ'cü savcının hazırladığı iddianameye dayanarak bu arkadaşlarımız yargılandı ve cezaevine kondu. Yüreğim yanıyor” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuruları ele almasını ümit ettiğini belirten Başbuğ, “Umarım bu değerli arkadaşlarımın cezaevinde çektiği eziyete son verilir” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında darbeye teşebbüs suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezasını 9 Temmuz 2021 tarihinde onamıştı. Ardından da yakalama kararı çıkarılan 14 isim gözaltına alınarak cezaevine konulmuştu.

Cezası onan isimler şöyle:

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker

Adli Tıp'tan "cezaevinde kalabilirler" raporu

Adli Tıp Kurumu, tutuklanan eski generallerden 9’u hakkında cezaevinde kalmalarına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığı yönünde rapor vermişti.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU