Özdağ'ın kaleme aldığı Muhsin Yazıcıoğlu kitabından: Erdoğan'ı arayıp '5 milyon doları vermek için gitme' diyerek uyardı, suçüstü operasyondan kurtardı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın kaleme aldığı "Son Alperen - Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sır Görüşmeleri" kitabı, raflardaki yerini aldı

Muhsin Yazıcıoğlu - Recep Tayyip Erdoğan / Fotoğraf: Twitter

Siyasi hayatının büyük bölümünü, Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) geçiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şaibeli bir şekilde ölen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi serüvenini kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ'ın, gazeteci Veli Toprak'la birlikte yazdığı "Son Alperen - Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sır Görüşmeleri" kitabı, geçen hafta okuyucuyla buluştu. 

Özdağ kitapta, MHP'den ayrılıp Büyük Birlik Partisi'ne geçen eski milletvekili Saffet Topaktaş'ın, Yazıcıoğlu'yla ilgili anılarına da yer verdi.

Saffet Topaktaş'ın anılarını anlattığı bölümde, Yazıcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte yargılandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili bir davayla ilgili, aralarında geçtiği ifade edilen bir konuşmaya da yer verildi.

"Suçüstü yapacaklarmış"

Kitapta, Topaktaş'ın ağzından aktarılan bölüm aynen şöyle:

"Erdoğan'ın İBB'yle ilgili bir mahkemesi var, dosyası Yargıtay'a gelmiş. Muhsin Başkan'la oturuyoruz, bir telefon geldi. Muhsin Başkan hemen Tayyip Bey'i aradı, 'Randevulaştığın yere gitme!' diye uyardı. Başkan'a 'Bu ne, ne oluyor?' diye sordum. 5 milyon doları birine vermek için gitse orada suçüstü yapacaklarmış. Hatta Başkan'a 'Ne diyorsun?' dedim. 'Bize böyle bir bilgi geldi. Bize yakışmaz, bildirmek gerekir' dedi. Bildirdi, 'randevuya gitme' dedi. Böylece o olaydan kurtardı." 
 

son alperen.PNG
Selçuk Özdağ'ın Veli Toprak'la birlikte kaleme aldığı Son Alperen - Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sır Görüşmeleri kitabı Elips Yayınları'ndan çıktı / Görsel: kitapyurdu.com


"Muhsin Başkan birlikte hareket etmeyi kabul etmedi"

Özdağ'ın Topaktaş'tan aktardığı bir başka anekdoda göre ise, öldürülen iş insanı Üzeyir Garih ile Muhsin Yazıcıoğlu arasında geçen bir görüşmeyi ele alıyor.

O bölümde, şu ifadeler yer alıyor:

"Üzeyir Garih partiye geldi. İkisi görüştüler. O tarihte DSP-MHP-ANAP koalisyonu vardı. 'Türkiye 2 partili döneme gidecek' demiş. Muhsin Bey bize anlattı. 'Sen dışında kalma' diye teklif yapmış. Hanefi Çelik'in evinde Tayyip'le görüşme var. Bütün arkadaşları Muhsin Bey'e 'Birlikte hareket edelim' dediği halde, Başkan kabul etmedi. Şimdi sağ olsa idi, bunların alternatifi olurdu."

Gül ve Arınç'ın gözünden Muhsin Yazıcıoğlu

Selçuk Özdağ, siyasi hayatına ülkücü hareket içinde Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) başlayıp, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurduğu birlikte Büyük Birlik Partisi'ne katıldı.

Yazıcıoğlu'nun şaibeli ölümünün ardından AK Parti'ye geçip milletvekili olan, şimdilerde ise Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevi yapan Özdağ'ın kitabının tanıtımında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç gibi isimlerin görüşleri de yer alıyor. 

Gül: Çalışmalardan rahatsız olanlar oldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili ifadesi şöyle: 

"… Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirdim, çok sıkı talimatlarım oldu. Onlar da çok çalıştı, rapor da yayımlandı. Bunlar savcılığa, ilgili kurumlara verildi. O ara, bu çalışmalardan rahatsız olanlar oldu. Bana da iletildi…" 

Arınç: Bugünkü iktidarı hizaya sokabilecek güçte idi

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ise şunları söylüyor:

... Allah ömür verse de bugünlere gelse idi, bugünkü iktidarı da hizaya sokabilecek güçte idi, düşüncesi ve ikazı ile...


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU