Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan: Büyükelçilere karşı sergilediğimiz onurlu duruş Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etti

Büyükelçi krizine değinerek CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Büyükelçilerin özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu toprakla gönül bağı yoktur" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bütçe görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, en büyük payı eğitime ayırdıklarını belirterek, "Sağlığa ayrılan paydada ciddi artış yaptık. Sosyal harcamalar için tahsis edilen kaynağı da bütçenin yüzde 6'sı seviyesine yükselttik. Savunma sanayimizi güçlendirecek kaynağı da ihmal etmedik" dedi. 

"Kuraklık tehdidi ile karşı karşıyaz" 

Türkiye'nin yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklık tehdidi ile karşı karşıya kaldığını belirten Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl da kuraklık pek çok yerde rekoltenin düşmesine yol açmıştı. Kendi çiftçimizi en güçlü şekilde destekliyoruz. Üreticilerden ricam tek karış boş arazi bırakmadan tarlalarını ve seralarını ekmeleri ve ahırlarını dolu tutmalarıdır" dedi.

Erdoğan, tarım sektörünün en az savunma sektörü kadar önemli olduğunu belirterek, "Çiftçilerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Meclisimizin de bu konuda üzerine düşeni yapacağından şüphe duymuyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Onurlu bir liderin çıkıp HDP'lilere ağızlarının payını vermesi beklenir"

Meclis'te kabul edilen Irak ve Suriye tezkelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, CHP'nin "hayır" oyu vermesini eleştirerek şunları kaydetti:

HDP yöneticileri, CHP'ye çağrı yaptı. Siyasi ittifakın devamı CHP'nin tezkereye destek olmaması şartına bağlanıyordu, CHP açıkça tehdit ediliyordu. Onurlu bir liderin çıkıp "Siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz" deyip, HDP'lilere ağızlarının payını vermesi beklenir. Ama karşımızda böyle bir CHP mevcut değildir. CHP oylamaya saatler kala tezkereye hayır diyeceklerini ilan etti.  Biz kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz da siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. Burada asıl önemli olan, ülkemizin en büyük 2. partisi durumundaki CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, biat etmesi, boyun eğmesidir. Yazık. Ne kadar hazin bir tablo. Kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri diyenlerin, 'Mustafa Kemal'in itleri' diyerek hakaret edenlerin dümen suyuna girdiğini görmek bizim bile ağırımıza gidiyor. CHP - HDP ortaklığı bu tezkere oylaması ile resmiyet kazanmıştır. İYİ Parti'nin bu tezkereyi desteklemesini memnuniyetle karşıladık.

"Büyükelçilerin özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu toprakla gönül bağı yoktur"

Konuşmasında, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 büyükelçinin daha sonra "Viyana Sözleşmesinin 41. maddesi" vurgusu yaptığı açıklamalarını da değerlendiren Erdoğan, muhalefet partisini eleştirdi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunarak, "Büyükelçilere karşı sergilediğimiz onurlu duruş da Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmiş.  Büyükelçilerin ağır gördüğümüz açıklamasının ardından kimin nerede durduğunu hep birlikte takip ettik. Ülkemize, yargımıza bühtan edilen ilk açıklamayı sevinçle karşılayıp özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu topraklarla gönül bağı, kök bağı yoktur" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU