Selvi: Özgür Demirtaş Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı mı?

Abdulkadir Selvi yazısında "Özgür Hoca’yı aradım. 'Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz konuşuluyor' dedim. Şaşırmadı. Ama konuşmadı da" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: Sosyal medya

Halk TV programcısı Emin Çapa, cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "partilerle ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen" bir cumhurbaşkanı adayı düşündüğünü öne sürmüştü.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında "Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

"Özgür Hoca’nın bazı isimlere Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor"

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’ı tanıyorsunuz. Geleceği parlak olan genç bir profesör. Ekonomiyi halkın anlayacağı dilden konuşuyor. Sosyal medyayı da çok etkin bir şekilde kullanıyor. Ekonomi benim alanım değil, o nedenle Özgür Demirtaş’ın alanına girmedim. Bu kez o benim alanıma girdi. Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta Özgür Hoca’nın görüştüğü bazı isimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor. Kılıçdaroğlu kendisi aday değil mi? Ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş dururken Özgür Demirtaş’ın adaylığı nereden çıktı diyebilirsiniz.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı daha şanslı görenlerdenim ama yine de Özgür Hoca’yı aradım. ‘Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz konuşuluyor’ dedim. Şaşırmadı. Ama konuşmadı da. ‘Ailede bir prensip kararı aldık. Siyaseten hiçbir şey söylemeyeceğiz’ dedi. Kararına saygı duydum. Ama kulislerde Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adayı olarak Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener’le görüştüğünün konuşulduğunu söyledim. Aynı prensibini hatırlatmakla yetindi.

 

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU