İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye yanıt: Nereye gittiğimi sorgulayacağına, bana tebrik telefonu açsaydı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı gezileri eleştiren MHP lideri Bahçeli’ye yanıt verdi. İmamoğlu, "Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsun" dedi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Mecidiyeköy Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli'nin “Görev sahası İstanbul'la sınırlı bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir? Varmak istediği yer neresidir, neyin hazırlığı içindedir" ifadelerine yanıt veren İmamoğlu şunları kaydetti:

Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsun. Benim de kurumuma, İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane’de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı (İSTAÇ'ın genel müdürü Mustafa Canlı). Benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına, genel başkan bana bir tebrik telefonu açsaydı mutlu olurdum. Bu bilgiyi, bu detayı kendilerine ulaştırayım. Bu şekilde daha adaletli düşünmelerini tavsiye ediyorum.

Kılıçdaroğlu'nun 'izin' sözlerini doğruladı

İmamoğlu’na CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ziyaretler için benden izin aldı” şeklindeki sözleri de soruldu.

Kılıçdaroğlu’ndan izin aldığını doğrulayan İmamoğlu, “Bizim parti terbiyemiz böyle. Genel başkanımızla ilçe başkanı olduğum günlerden beri, yaklaşık 11 yıldır kurumsal ahlaka uygun ve organik bir ilişkimiz var. Bunu kıskandıklarını anlıyorum. Ama bu duygu ve bu ilişki bizi bugünlere getirdi. Dolayısıyla ben bundan çok mutluyum, çok gururluyum” şeklinde konuştu.

İmamoğlu: Bakanlığımız uygun görürse tüm yurtlara yüksek kotalı ücretsiz İBB WiFi altyapısı kurabiliriz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uygun görmesi durumunda şehirdeki tüm öğrenci yurtlarına yüksek kotalı ücretsiz internet sağlayabileceklerini belirtti.

Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

İstanbul'daki KYK Yurtları'nda kalan öğrenci kardeşlerimizden, yurtlara yüksek kotalı internet sağlanması için çok sayıda mesaj alıyoruz. Bakanlığımız uygun görürse tüm yurtlara yüksek kotalı ücretsiz İBB WiFi altyapısı kurabiliriz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB ile bakanlık yine karşı karşıya

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı İstanbul Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Yurdu'nda kalan öğrenciler yaşadıkları ulaşım, güvenlik ve internet sorunları nedeniyle eylem yapmıştı.

Bunun üzerine İBB, harekete geçmiş ve sözkonusu yurda ücretsiz internet sağlamış, otobüs seferlerini artırmış ve güvenlik için bazı adımlar atacağını duyurmuştu.

Ancak İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İBB’nin internet sağlayıcısı aracına müdahale etmişti.

Bir süre sonra yaşanan bu sorunun çözüldüğü duyurulmuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurttaki yemek ve internet talebine değinmeden otobüs seferleri ve ışıklandırma üzerinden İBB'yi eleştirmişti. Belediyeye yazdıkları talep yazısına ilişkin görseli Twitter'dan paylaşan Kasapoğlu, "Göreviniz olan otobüs ve aydınlatma hizmetlerini geç de olsa yerine getirmeniz sevindirici. Ancak, 9 gün önce İBB’ye ilettiğimiz otobüs seferlerinin artırılması talebini yerine getirmek için mizansene gerek yoktu" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU