Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasına tepki: Eğer dürüstse yargıya müracaat etsin, delilleri sunsun

"Siyasi cinayetler" tartışmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bu kim olursa olsun böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yaşanmasına fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara da meydanı bırakmayız" dedi.

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin kuzeyine yönelik bir askeri harekat olup olmayacağıyla ilgili soruya cevap veren Erdoğan, "Suriye'de sadece kuzey değil genelinde PKK, YPG, PYD cirit atıyor. Bunların destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, Amerika geliyor. Bunların verdiği her türlü estek, mühimmat ile burada terör estiriyorlar. Bizler de mücadelemizi veriyoruz. Bir yere kadar sabırmız devam etti" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Son olarak 2 polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı mücadelemiz bundan sonraki süreçte daha farklı şekilde devam edecektir. Yani bu terör örgütlerine, Amerika'nın oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuda kararlıyız.

Taliban'ın Ankara ziyareti

Taliban heyetinin Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili ise Erdoğan, "Taliban dünyada da kabul arayışları içinde. Henüz dünyadaki ülkeler Taliban'ın durumunu kabul etmiş değiller. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşemlerde destekler konusunda tabii ki talepleri oldu. Bizler her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki bu yönetim uluslararası ilişkilerde, Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içinde olsun" diye konuştu.

Azerbaycan ile yapılan doğalgaz anlaşması

Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan arasında gerçekleşen yeni doğalgaz anlaşmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Doğalgaz tedarikinde sorun yaşanmaması için tedbirlerin alındığını vurgulayan Erdoğan, "Azerbaycan'la yapılan anlaşmaların hepsi tedbire yöneliktir. Rusya ile olan anlaşmalarımız bu konuda çok hassas. Hassasiyetimizi aynı şekilde devam etiriyoruz. Rusya, İran, Azerbaycan'la olsun bu tür anlaşmalar bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. İngiltere değil bir çok Batı ülkelerinde bu tür sıkıntılar devam ediyor. Hamdolsun bizim şu an böyle bir sıkıntımız sözkonusu değil. Tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Sıkıntı filan Türkiye için sözkonusu değil" dedi.

"Siyasi cinayetler" tartışması

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bu konunun yerinin yargı olduğunu kaydeden Erdoğan,"Eğer bu konularda samimiyse, dürüstse bu işin merci yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delillerini sunarsın varsa yargı da üzerine gider" dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da eleştirerek şunları kaydetti:

Bu zat bugüne kadar hep akşam sabah yalan hayatı böyle geçmiş. Yanına birilerini toplamış, onlar da yalan terörü estiriyorlar. İktidarı nasıl zaafa düşürürüz onun peşindeler. Bizler de yargıya müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Bu kim olursa olsun böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yaşanmasına fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara da meydanı bırakmayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU