Ortak yayının ardından Binali Yıldırım'dan ilk açıklama: İstanbul'da samimiyet kazanacak

Binali Yıldırım ortak TV programının ardından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı

Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay ile birlikte / Fotoğraf: AA

Yaklaşık 3 saat süren programın ardından AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndan çıkarken eşi Semiha Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay ile poz verdi.

Yıldırım gazetecilere, "Programı nasıl buldunuz?" diye sordu, kendisi de şu değerlendirmeyi yaptı: 

Programdaki sorulara samimiyetle cevap verdik. Yapacaklarımızı ve vaatlerimizin ancak yarısını anlatabildik. Süre yetersiz tabi, İstanbulluları da uykusuz bırakmak gibi bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Biz düşüncelerimizi paylaştık, kararı İstanbullular verecek. Ben diyorum ki, inşallah İstanbul'da samimiyet kazanacak, tecrübe kazanacak. İş ehlinin, karar İstanbulluların.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım'a 17 yıl aradan sonra siyasi rakiplerin bir araya geldiği ilk program olduğu hatırlatıldı "Bundan sonra da böyle karşılaşmalar görecek miyiz?" diye soruldu:

Niye olmasın? Tabi, bu seçim için değil ama bundan sonraki seçimlerde bundan sonraki adayların elbette değerlendirmelerde bulunmaları İstanbul'umuz için de milletimizin kaynaşması için de iyi olur.

Binali Yıldırım'a, İmamoğlu'nun çay davetinin ne zaman gerçekleşeceği de soruldu, Yıldırım "Bunun detayları sonra konuşulacak." yanıtını verdi.

Yıldırım Lütfi Kırdar kongre ve Sergi Sarayı'ndan ailesiyle birlikte ayrıldı. Bir süre sonra ise sosyal medya hesabından "Keyfimiz yerinde, çorbamızı içiyoruz" notuyla bir paylaşım yaptı. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU