SADAT’ın kurucusu ve Üsküdar Üniversitesi'nden Sedat Peker’in iddialarına yanıt

Tanrıverdi, SADAT’ın Türkiye için savunma sanayii ve savunma alanında bir hizmet sektörü oluşturulmak üzere kurulmuş öncü bir şirket olduğunu ifade etti

Fotoğraf: YouTube

SADAT Savunma’nın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Sedat Peker'in iddialarına yanıt verdi.

Defensehere.com'a konuşan Tanrıverdi, “İddialarının doğrulukla hiç alakası yok. Her şeyden önce SADAT bir güvenlik şirketi değildir. SADAT uluslararası alanda, savunma, inşaat, sanayi ve ticaret konusunda danışmanlık, eğitim ve donatım hizmeti veren bir şirkettir” dedi.

SADAT’ın Türkiye için savunma sanayii ve savunma alanında bir hizmet sektörü oluşturulmak üzere kurulmuş öncü bir şirket olduğunu kaydeden Tanrıverdi, “Peker’in dediği gibi güvenlik şirketi değildir. Rusya’nın ALFA timlerinden eğitim aldığına dair iddia da tamamen yalandır. Peker, ülkesinden kaçıp, sığındığı ülkenin ve onların müttefiklerinin istihbarat örgütleri tarafından kullanılan bir eleman haline dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

Peker’in suiakast iddiaları hakkında da konuşan Tanrıverdi şunları söyledi:

Bizim üzerimizden Cumhurbaşkanımıza ve özellikle de bizim faaliyette bulunduğumuz ülkelerde aleyhimizde kullanmak üzere, kullanılan bir kişi olarak değerlendirmek lazım. SADAT hiçbir şekilde Rusya’nın herhangi bir özel güvenlik şirketinden irtibatlı olarak bir faaliyette bulunmamıştır. SADAT’ın gazetecilere ve Peker’in kendisine suikast tertip ettiğine dair bir iddiası var. Böyle bir şey söz konusu değil. SADAT’ın zaten silahlı gücü yok, silahı da yok. Sadece uluslararası alanda danışmanlık, eğitim ve donatım hizmeti verecek yetişmiş elamanı var. Herhangi bir basın organıyla bizim sorunumuz yoktur. Düşünce özgürlüğüne inanan kişiliğimiz var. SADAT her şeyi açıktır, faaliyetleri kendi web sitesinde kamuoyuyla paylaşmaktadır. Basınımızda manipülasyonlarla yurt dışından SADAT’ı hedef alan bir kısım örgütlerin Peker benzeri kişileri hatta FETÖ’cüleri kullanarak yaptırdığı haberleri yayınlayan muhalif basın olabilir. Biz onları doğru bilgilendirmek suretiyle kendimizi tanıtmaya vesile olarak kabul ediyoruz. Şiddet kullanmak diye imkanımız, niyetimiz, düşüncemiz herhangi bir faaliyetimiz yoktur. Peker’in iddiaları tamamen gerçek dışıdır.

SADAT’ın misyonunda para kazanmak, faaliyette bulunduğu ülkeleri kontrol altına almak amacı olmadığını ifade eden Tanrıverdi, SADAT’ın özellikle Türkiye’nin dost ve müttefiki ülkelerde faaliyet göstermek için kurulduğunu vurguladı.

“Küresel güçlerin rahatını kaçırıyor”

SADAT’ın küresel güçlerin rahatını kaçırdığını savunan Tanrıverdi, SADAT’ın hedef alınmasının ana sebebi, faaliyet gösterdiği İslam ülkelerinde küresel güçlerin faaliyetlerini engelleyecek adımları atmış olması olduğunu ifade etti.

“Cumhurbaşkanı’nın özel ordusu”, “Gizli faaliyetlerde bulunan örgüt” gibi yapılanmalara benzetildiklerine dair propaganda yapıldığını söyleyen Tanrıverdi, “Bu da ülkemizde muhalifler tarafından doğruymuş gibi kullanılıyor. Bizim görevimiz bu yanlışları daima düzelterek, misyonuz istikametinde yolumza devam etmektir” dedi.

Üsküdar Üniversitesi: Hukuki girişim başlatılmıştır

Peker'in Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Nevzat Tarhan ile ilgili gündeme getirdiği iddialarla ilgili ise Üsküdar Üniversitesi'nden açıklama geldi. 

Üniversiteden "Yönetim Üst Kurul Başkanlığı" imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Sedat Peker’in varsa elindeki bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesi hususunda gerekli hukuki girişim başlatılmıştır. Eğer ispat edemezse itibar suikastı suçu nedeniyle ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır" denildi. 

Açıklamanın tamamı şöyle: 

Dijital mecralardan yaptığı yayınlar ve paylaşımlarla gündeme gelen Sedat Peker’in 12.10.2021 tarihli twitter paylaşımlarında Kurucu Rektörümüz ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın adı geçmektedir. Prof. Dr. Tarhan’ın söz konusu iddialarda adı geçen SADAT A.Ş. ile herhangi bir organik bağlantısı bulunmamaktadır.
Psikolojik harp konusunda uzman olan ve bu alandaki birikimlerinden yararlanarak kaleme aldığı “Psikolojik Savaş - Gri Propaganda” ve “Asimetrik Savaş” isimli kitapları bulunan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın uzmanı olduğu alanlardaki deneyimlerini üstelik bu alanda yazılmış çok sayıda eser varken paylaşması son derece olağan bir durumdur. Öte yandan Nevzat Tarhan’ın bu ve benzeri kitaplarının amacı “psikolojik harp” yapmayı öğretmek değil, ülkemize yönelik psikolojik harp tekniklerine karşı tüm toplumda farkındalık oluşturmaktır. Bu, çok değerli bir çaba ve bir milli sorumluluktur. Çeşitli ortamlarda verdiği konferanslardan cımbızlamayla yapılan alıntılar ise itibarsızlaştırmaya yönelik kasıtlı davranışlardır.
Aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen psikiyatri uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın uzmanlık alanlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti vermesi, aynı zamanda hekimlik mesleğinin ve tıp etiğinin bir gereğidir.
Sedat Peker’in varsa elindeki bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesi hususunda gerekli hukuki girişim başlatılmıştır. Eğer ispat edemezse itibar suikastı suçu nedeniyle ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır.

Peker ne demişti?

Sedat Peker 12 Ekim'de Twitter hesabından SADAT Savunma hakkında şunları söylemişti:

SADAT’ın güvenlik şirketi olduğuna bizi inandırmak isteyen şeytanlar, hangi güvenlik şirketi dünyanın en özel timlerinden biri olan Rusya’nın Alfa timlerindeki kişilerle anlaşıp en yetenekli personeline kayıt dışı özel eğitim verdirttirir? Alfa timlerinin uzmanlığı hem istihbarat hem de suikast neticeli operasyonlardır. Kimi kandırıyorsunuz? Unuttunuz mu, biz eski dostuz. Ancak rotayı bana ve benim söylemlerime değer verenlere çevirmenin neticesini göreceksiniz. Ordudan mecburi emekli edilen Üsküdar Üniversitesi rektörü Nevzat Tarhan’ın uzmanlık alanı psikolojik harptir. Nevzat Tarhan’la çalışmalarınız ne üzerine? Güvenlik şirketiyiz diyorsunuz. Nevzat Tarhan’ın sizin için yaptığı psikolojik harp çalışmalarının sebebi nedir? Anlaşılan o ki sizinle işimiz uzun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU