TÜGVA Başkanı Eminoğlu: İçeriden belgeleri sızdırmış, şu anda ifşa ediyor

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, Gazeteci Metin Cihan'ın paylaştığı belgeler hakkında konuştu

Gazeteci Metin Cihan, daha önce TÜGVA bünyesinde görev aldığını belirttiği bir kişi tarafından kendisine ulaştırılan belgelere dayanarak vakıf hakkında iddialarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metin Cihan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, TÜGVA aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yargı içerisinde kadrolaşmaya gidildiğini iddia etti.

Cihan, "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'Paralel devlet yapılanması' başlığı atardım. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. Bilindik bir hikaye. Yeni sezon. TÜGVA versiyon" ifadelerini kullandı.

Metin Cihan ayrıca yurt binalarının hükümete yakın isimlere dağıtıldığı, belediyeler ve valilikler eliyle kamu kaynaklarının TÜGVA'ya aktarıldığı iddiasında bulundu.

TÜGVA: Kurgulanmış, kumpas belgeler

TÜGVA, konuya dair açıklama yaparak, "Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası veya ilgisi yoktur. Zaten belge diyerek oluşturulmuş şeyler sonradan masa başında kurgulanmış kumpas belgeleridir. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir milli ve manevi değerlere hizmet eden vakıf ve derneklerimiz hedeftedir. Biz bu kumpas tarzını 17/25 aralık sürecinden iyi biliyoruz" dedi.

Açıklamanın devamında, "Operasyonun hedefi dün neyse bugün de o, vatanı milleti bayrağı ve dini için çalışan gençler, insanlar, vakıflar, dernekler. Operasyonu yapanların sadece isimleri farklı ancak operasyonun merkezi de operasyonun yöneticileri de aynı. Bu operasyonun tek bir amacı var, gençlerin yuvası olan ve her geçen gün büyüyen TÜGVA ve diğer vakıflarımızın önünü kesmek ama başaramayacaklar ve gençlere karşı yenilecekler" ifadeleri kullanıldı.

Metin Cihan: Sızdıran kişi, az önce, elindeki her şeyi göndermeye karar verdiğini söyledi

TÜGVA'nın açıklaması sonrası belgeleri ortaya çıkaran Gazeteci Metin Cihan, yeni bir paylaşımda bulundu. 

Belgeleri kendisine sızdıran kişinin elindeki her şeyi göndermeye karar verdiğini açıklayan Cihan, ''Tügva "yalan" demiş. hiç şaşırmadım. ne diyebilirler ki? Gelen word ve excel dosyaları ekteki gibi. Ayrıca pdf ve görüntü dosyaları var. Sızdıran kişi, az önce, elindeki her şeyi göndermeye karar verdiğini söyledi. Bekliyorum. İkinci paralel devlet yapılanması deşifre oluyor'' ifadelerini kullandı.

TÜGVA Başkanı Eminoğlu: Belgeleri sızdırmış, kendine yedek yapmış ve ifşa ediyor

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalında canlı yayınına katılarak iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eminoğlu, belgelerin sahte olduğunu öne sürerken, "Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir" dedi.

Adalar'da yaşanan tahliye girişiminden sonra TÜGVA'nın hedef haline getirildiğini savunan Eminoğlu, "Adalardaki haklılığımızı görünce, tabiri caizse kaybettiklerini görünce biz bu vakfı nasıl yıpratırız diye her koldan, içeridekilerden, dışarılardan… Bir kere bu içeriden belgeleri almış bu adam. Sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor. Yola buradan çıkarsak bile bunların ne kadar tehlikeli olduğunu, bu zihniyetin ne kadar sıkıntılı olduğunu görmüş oluruz" dedi.

Eminoğlu, "Şu anda Metin beyin ifşa ettiği çalışmaların bizim çalışmalarımız olduğu iddia ediliyor.  Manipüle edilenler var, kendisinin evrakları düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Çünkü EYP sistemimizden alınmış bilgiler. Ama yöneteme baktığımız zaman, aparılmış, gasp edilmiş, sisteme girmiş, kendi yedeklemesini yapmış ve 4-5 yıl sonra bunları ifşa eden bir zihniyetten bahsediyoruz.Tamamen onların taktiği, onların uygulaması" diye konuştu.

"Biz her konuda şeffafız" diyen TÜGVA Başkanı, her konuda, her şeye hazırız. Hiçbir sorudan çekinmiyoruz. Hiçbir çekincemiz yok. Eğer bu süreçler hukuki sürece gidecekse de Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılacak her çalışmada biz varız" dedi.

"TÜGVA'da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazıkki hepsi doğru"

Öte yandan daha önceki dönemde TÜGVA Van İl Yöneticisi olarak görev yapan Tamer Özsoy adlı kişi,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Geçmişte TÜGVA'da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru" dedi.

"Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı" diyen Özsoy, "Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?" diye sordu.

Metin Cihan'dan "belgede manipülasyon" iddiasına yanıt

Belgeleri paylaşan Metin Cihan ise Cüneyt Özdemir'in yayını sırasında yaptığı paylaşımda, belgelerin manipüle edildiğine yönelik iddialar üzerine, "Görsel olarak yayınlayabilmek için listenin bir kısmını aldığını yazarak paylaştım. Manipüle edilmiş diyemezsiniz. Hadi o bilerek yalan söylüyor. Siz bunu neden yapıyorsunuz. Tamamını yayınlamak hiç sorun değil. Onu da yaparım" diyerek Özdemir'e yanıt verdi.

Büyükada'da ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Büyükada'daki Vapur İskelesi'nde Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) verilen alanın tahliyesi için işlem yapması polis tarafından engellenmişti.

İBB, söz konusu binanın TÜGVA tarafından sözleşmeye aykırı biçimde üçüncü taraflara devredildiğini ve protokolde uygun olmayan işlemi yaptıkları için tahliye kararı verildiğini açıkladı.

TÜGVA'nın yürütmeyi durdurma yönündeki başvurusunun  İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği belirtilen açıklamada, tahliyenin önünde hukuk bir engel olmadığı vurgulanmıştı.

Yaşanan gerilimin ardından TÜGVA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta amirleri ve görevlilerin yağma, görevi kötüye kullanma, mala zarar verme ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarını işledikleri gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, tahliyeyi hukuksuz şekilde engellediği gerekçesi ile TÜGVA hakkında suç duyurusunda bulunmuş, CHP Adalar İlçe Başkanlığı ise tahliye işlemi sırasında kolluğun hukuka aykırı, haksız ve ölçüsüz saldırıda bulunduğunu belirterek, yaralanmalara sebep olan polis memurlarından şikayetçi olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU