İmamoğlu: İstanbul’da kamuya ait mülkleri haksız şekilde işgal eden herkesle mücadele edeceğiz

İBB Başkanı, “16 milyon İstanbulludan daha güçlü kimse yoktur” mesajını paylaştı

Fotoğraf: ekremimamoglu.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da kamuya ait mülkleri haksız şekilde işgal eden herkesle mücadele edeceğiz” dedi.

Twitter’dan, “İstanbulluların hakkını, bir avuç insana yedirmeyeceğiz” mesajını paylaşan İBB Başkanı, “16 milyon İstanbulludan daha güçlü kimse yoktur” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından kullanılan Büyükada İskelesi’nin üst katının mahkeme kararıyla İBB’ye geçtiği belirtilmiş ancak tahliye işlemleri için binaya gelen İBB ekipleri polisler tarafından engellenmişti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, bu olaylar üzerine iskelenin üçüncü şahıslara kiralandığını dair fotoğraflar paylaştı.

Fotoğraflarda söz konusu alanın ticari alan olarak kullanıldığı görülmüştü.

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise “Üçüncü şahıslara kiraladığınız diye paylaştığınız fotoğraflar 2016 yılına ait, TÜGVA o alanı 2018’de kiraladı. Danışmanlarınıza bir sorsaydınız” demişti.

TÜGVA'dan yeni açıklama

TÜGVA yeni bir açıklama yaparak vakıf olarak 4 Ekim'den bugüne büyük hukuksuzluklar ve iftiralarla karşı karşıya kalındığı iddia etti.

Açıklamada şöyle denildi:

Önce CHP Adalar İlçe Başkanı ve İBB’ye bağlı zabıtalar, CHP üyeleriyle beraber TÜGVA Adalar Gençlik Merkezimizi bastı, arkadaşlarımızı darbettiler, eşyalarımızı gasbettiler. Yetmedi, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 39 ilçe teşkilatına çağrıda bulunup adeta gençlere karşı bir linç girişimi edasıyla insanları Adalar İlçe Gençlik Merkezimizin önünde toplanmaya çağırdı. Bizim vakur ama taviz vermeyen duruşumuz sayesinde Kaftancıoğlu'nun hem bu provokasyon çabası hem de TÜGVA hakkında attığı tüm yalan ve iftiralar boşa çıktı.

Açıklamada, TÜGVA'nın, isimleri farklı ama tek merkezden yönetilen bir saldırıyla karşı karşıya olduğu, vakıf hakkında yalan haberler yaptırıldığı, iftira ve linç kampanyası başlatıldığı öne sürülerek, ''Yurt dışında durup, masa başında oluşturulmuş sahte belgeleri, hazırlanması birkaç saat sürecek kumpas ve asılsız excel dosyalarını paylaşmak yerine varsa ellerinde belge buyursun getirsin ülkenin savcılarına teslim etsinler" denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

Diğer birçok olayda karşımıza çıkan sözde gazeteciler, etki ajanları da bu iftira kampanyasına ortak oldular. Karşımızda montaj ve asılsız belgeler oluşturan, bunları dolaşıma sokmak için örgütlü bir yapısı olan, siyasi destekleri olan bir örgütle karşı karşıyayız. Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası yoktur. Zaten belge diyerek oluşturulmuş şeyler, sonradan masa başında kurgulanmış kumpas belgeleridir. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir, milli ve manevi değerlere hizmet eden vakıf ve derneklerimiz hedeftedir. Ama başaramayacaklar ve gençlere karşı yenilecekler. Hiçbir şekilde bu kumpasın karşısında susmayacağız. Bize saldıran, hakkımızda yalan ve iftira içerikli paylaşımlar yapanlardan hukuk önünde hesap soracağız. En büyük hesabı da milletimiz ve tarih soracak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU