Çorlu için adalet nöbetine Rabia Naz'ın babası da katıldı

Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden 25 kişinin yakınları Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda buluştu

Çorlu tren faciası için adalet nöbetinin adresi Bakırköy Özgürlük Meydanı'ydı / Fotoğraf: Twitter

Çorlu'daki tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri adalet nöbeti için Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi. 

Nöbete Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerlioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ve HDP Milletvekili Serpil Kemalbay da katıldı.

Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen aileler yaptıkları basın açıklamasında, “Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, sesimizi duyurabileceğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz” dedi.

Tekirdağ'da 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı faciada sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına ve esas sorumlular hakkında bir şey yapılmadığı gerekçesiyle tepki gösteriyor.

Aileler bu taleple 19 Nisan'da Çorlu Adalet Sarayı önünde adalet nöbetine başlamış, daha sonra başka illerde de bu eylemlerine devam etmişlerdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün İstanbul'daki adalet nöbetine Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ve Küçükçekmece'de cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuğun babası da katıldı.

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan burada yaptığı konuşmada "Sadece adalet istiyoruz" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Çocuklarımızın adaleti sağlansın. Biz sizden yalnız ve yalnız bunu istedik. Biz sizden başka bir şey istemedik sayın yöneticiler. Ama artık vicdanen ben size sayın demek istemiyorum, çocuklarımızın adaleti gelmediği sürece.

 


11 yaşındaki Rabia Naz, Giresun'un Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi’ndeki evlerinin önünde yaralı bulundu. Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirdi. İntihar olduğu ileri sürüldü. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan kızının ölüm nedeninin intihar değil trafik kazası olduğunu kanıtlamak için o tarihten bu yana mücadele veriyor. Babanın iddiasına göre Rabia Naz’a çarpan kişi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bağlantılı. Şaban Vatan delillerin karartıldığını söylüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU