Altın Portakal’daki tartışmaya siyaset de katıldı… Kaftancıoğlu’ndan Yalçın’a destek, Karadağlı’ya tepki

"Karadağlı erkek egemen bakışın çirkin bir suretini göstermiştir"

Fotoğraf: Twitter / @AntalyaFF

Antalya Altın Portakal'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın ile ödül vermek için sahneye çıkan Tamer Karadağlı arasında yaşanan gergin diyalog, sosyal medyanın ardından siyasetin de gündemine girdi.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül törenine, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın'ın konuşması sırasında, ödülü vermek üzere sahneye çıkan Tamer Karadağlı'nın tavırları damga vurdu.

Sunuculuğunu Şevval Sam ve Yekta Kopan'ın yaptığı gecede Nihal Yalçın Zuhal filmindeki rolüyle ödülünü almak üzere sahneye çıkarak teşekkür konuşması yaparken Karadağlı'nın sık sık saatine bakması dikkati çekti. Konuşmasının ekip arkadaşlarına teşekkür ettiği kısmında Karadağlı, araya girerek ödülü Nihal Yalçın'a uzattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seyircilerin alkışladığı o anlarda Yalçın ise şaşkınlığını gizleyemeyerek "Kim verdi ödülü?" diye sordu. Daha sonrasında ise Karadağlı'ya dönerek "Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Karadağlı ise "Ödülünüzle birlikte konuşun diye" yanıtını verdi. Ünlü oyuncunun bu hareketi sosyal medyada eleştirildi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Nihal Yalçın, "Lütfen Tamer' in önüme geçmesine izin vermeyin! Bu gece benim gecem!" dedi.


Kaftancıoğlu: Erkek egemen bakışın çirkin sureti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tartışmaya sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesaj ile katıldı.

Kaftancıoğlu şunları yazdı:

Güzelim ülkeyi çok konuşan kadınlar değil boş konuşan erkekler(eril bakışa sahip)bu hale getirdi. Nihal Yalçın tahammül gösterilmeyen kısacık konuşmasında(3.7dk) kadının gücünü, kararlılığını, T. Karadağlı ise erkek egemen bakışın çirkin bir suretini göstermiştir Kutluyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU