Kaza yaptığı arabanın altında kalan genç kızın imdadına annesinin kullandığı mobil uygulama yetişti

Hurda yığınına dönen aracın altından sağ çıkan Macy Smith, “Beni bulmaya gelen ailemin adımı seslenişini asla unutmayacağım” dedi

Macy Smith ile annesi / Fotoğraflar: Facebook

Abby Young-Powell - The Independent

ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde devrilen aracının altında 7 saat mahsur kalan genç kız, olay yerini tespit etmek için "Arkadaşımı Bul" uygulamasını kullanan annesi sayesinde kurtuldu.

Catrina Cramer Alexander, 17 yaşındaki kızı Macy Smith’in alışılmışın dışında geç kalması, yaptığı aramalara ve yazdığı mesajlara cevap vermemesi üzerine genç kızın yerini tespit etmek için telefonundaki bir uygulamaya başvurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O andan itibaren yaşadıklarını Kuzey Karolina’da yayın yapan WFMY adlı kanala anlatan Alexander, “Cevapsız bırakmak, onun yapacağı türden bir şey değildi” dedi.

Telefonundaki uygulamaya baktığında kızının en son bulunduğu konumda “epey uzun zamandır” kaldığını fark eden Alexander, “Telefonumda GPS’i izlerken birden lastik izlerini gördüğümde yaşadıklarımı tarif edemem” diye konuştu.

İzleri takip eden anne, Macy’yi Pilot Mountain bölgesinde kaza yapan arabasının altında kıpırdamaz halde buldu. Olay yerine çağrılan sağlık ekibi, Macy’yi vakit kaybetmeden hastaneye kaldırdı.

 

Macy Smith Facebook.png
Macy Smith'in kaza yapan arabası 

 

Başından geçenleri Facebook sayfasında paylaşan 17 yaşındaki genç kız, kaza nedeniyle boynunda çatlaklar olduğunu ve sol kolundaki sinirlerde ciddi hasar meydana geldiğini söyledi.

Kaygan zeminde kontrolden çıkan arabasının iki ağacın arasından geçtikten sonra toprak zemine düştüğünü söyleyen Smith, arabasının 3 kez takla attığını ve kolunun aracıyla zemin arasında sıkıştığını anlattı.

“Beni bulmaya gelen ailemin adımı seslenişini hiçbir zaman unutmayacağım” diyen Smith, “Yardım istemek için telefonu aradığımda görünürde sadece İncilim vardı. Ona tutundum ve daha önce hiç etmediğim kadar çok dua ettim” diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU