Madeleine McCann vakası: "Katilin kimliği yüzde 100 belli oldu"

Savcılar daha fazla kanıt bulana kadar bekleyeceklerini söyledi

Savcılar geçen yıl, Madeleine'in ebeveynlerine kızın öldürüldüğüne dair ellerinde kanıt olduğunu söylemişti (Reuters)

Madeleine McCann davasını soruşturan savcılar, Christian Brueckner'ın onu öldürdüğünden emin olduğunu söyledi.

Alman savcı Hans Christian Wolter, soruşturmacıların şüpheliye karşı dava açmak için yeterli kanıtları olduğunu fakat önce "pozisyonlarını güçlendirmek" istediklerini söyledi.

The Mirror'a konuşan Wolter, soruşturma ekibinin Britanyalı kızın hüküm giymiş bir sübyancı olan Brueckner tarafından öldürüldüğüne "yüzde 100 ikna olduğunu" ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturmayı yöneten Wolter, şunlar söyledi:

Artık dava açmamız mümkün. Şimdi o kanıta sahibiz.

Ancak mesele sadece dava açmak değil. Onun hakkında mümkün olan en iyi delilleri kullanarak bir dava açmak istiyoruz.

Hâlâ sorularımız varken, pozisyonumuzu güçlendirebilecek cevapları beklemek yerine dava açmak saçma olur.

Wolters, gelecek yıl dava açmayı umduklarını belirterek Brueckner zaten hapiste olduğu için üzerlerinde daha az baskı olduğunu da sözlerine ekledi. Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklama emriyle 2018'de İtalya'dan Almanya'ya iade edilen 43 yaşındaki Brueckner, şu anda Almanya'nın Kiel bölgesinde 21 aylık hapis cezasını çekiyor.

Savcılar geçen yıl Madeleine'in ebeveynleri Kate ve Gerry McCann'e, onun öldüğüne dair ellerinde kanıt bulunduğunu belirttiği bir mektup göndermiş fakat bu iddia Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından reddedilmişti.

Wolters, şu anda Madeleine'in öldüğünü kanıtlayamadıklarını ve Brueckner'ı iddia edilen cinayetle ilişkilendiren DNA veya fotoğraf kanıtına sahip olmadıklarını söyledi.

Öte yandan Wolters, McCann'lere hitaben şöyle dedi:

Kızınızı alıp öldüren adamın elimizde olduğundan eminiz.

Yapabileceğim tek şey sabrınızı istemek. Şahsen, gelecek yıl bir sonuca varılacağını düşünüyorum. Ceset ve DNA elimizde değil ama başka kanıtlarımız var. Elimizdeki kanıtlardan yola çıkıldığında soruşturma başka bir sonuca varmıyor.

Neye dayanarak öldüğünü varsaydığımızı söyleyemem. Ama bizim için başka bir ihtimal söz konusu değil. Madeleine'in hayatta olduğuna dair bir umut yok.

Madeleine 2007'de kaybolduğunda Brueckner, Portekiz'in Praia da Luz bölgesi yakınlarındaki bir karavanda yaşıyordu. Polis, onun bir şüpheli olduğunu ilk kez 2017'de fark etmiş fakat geçen yıl hazirana kadar kimliğini kamuoyuyla paylaşmamıştı.
 

brueckner-reuters.jpg

Pedofiliden hüküm giymiş Brueckner, Almanya'da uyuşturucu suçundan hapis yatıyor (Reuters)


İncelenen kanıtlar arasında Brueckner'ın bir arkadaşına yaptığı bir "itiraf" da var. Telefon kayıtlarının, Madeleine kaybolmadan yaklaşık bir saat önce, McCannlerin tatil dairesinin yakınında Brueckner'a bir telefon geldiğini gösterdiği iddia edildi.

Brueckner, Madeleine'in ortadan kaybolmasında bir rolü olduğunu yalanlamış ve polisle konuşmayı reddetmişti.

Wolters ayrıca şu ifadeleri de kullandı: 

Bu dolaylı bir kanıt, hiçbir bilimsel kanıtımız yok. Olayın videosu ya da Madeleine'in cansız bedeninin Brueckner'la birlikte kamerayla çekilmiş fotoğrafına sahip olsaydık kamuoyuna çağrıda bulunmak zorunda kalmazdık. Ama elimizde sadece dolaylı kanıt var.

Yetkili, Brueckner'ı şüpheli olmaktan çıkaracak hiçbir kanıt bulamadıklarını söyledi. Wolters, "Bulduğumuz her şey duruma uyuyor. Muhtemelen yolu yarıladık" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU