Squid Game: Ölümcül oyun neden yaratıldı?

Haberde popüler Netflix dizisinden büyük spoilerlar yer alıyor

Squid Game'in en büyük gizemlerinden biri, dizideki oyunun fikir babası olan karakterin kimliği.

Netflix'in gelmiş geçmiş en başarılı yapımı olabileceğini düşündüğü dizi, gizemli bir organizasyonun borç içindeki kişileri yaşamlarını değiştirecek miktarda para kazanma şansı için görünürde çocuksu olan bir dizi oyunda rekabet etmek üzere işe aldığı distopik gerçekliği keşfe çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu oyunların bazıları Kore'ye özgü, bazılarıysa "Kırmızı Işık, Yeşil Işık" gibi dünya çapında bilinen klasik çocuk oyunlarına dayanıyor.

Bununla birlikte tipik çocuk oyunlarının aksine, kaybetmeniz durumunda Squid Game'deki oyunların ölümcül sonuçları var.

Dizinin sezon finalinde ölümcül oyunların ardındaki konsepti yaratan kişinin yaşlı adam ya da 'No. 001' (Yeong-su Oh) olduğu ortaya çıkıyor.

Yaşlı adam dizinin en sevilen karakterlerinden olduğu için, ortaya çıkan bu gerçek tüm dünyada dizinin izleyicilerini şoke etti ve hayal kırıklığına uğrattı.

 

youtube.jpg
(Netflix/YouTube)

 

Yaşlı adamın gerçek adının Oh Il-nam olduğu ve oyunu "zevk ve eğlence" için yarattığı ortaya çıktı (The Cinemaholic aracılığıyla).

Karakter muazzam düzeyde zengin olduğunu ve hayatının sıkıldığı bir noktasında bulunduğunu açıklıyor. İstediği her şeye sahip olmak onu mutlu etmemiş ve bu yüzden biraz "eğlenmek" için bu oyunu yaratmış.

Yaşlı adam kendisi kadar sıkılan ve kendisiyle eşit derecede zengin olan müşterileriyle konuşurken, hem kendini hem de heyecan için birbirleriyle bahis oynayan müşterilerini memnun etmek için şiddet içerikli Squid Game'i yaratmış.

Oh Il-nam'ın hastalığının (tümör) gerçek olduğu ve oyunu yaratması için başka bir nedenin de bu olduğu ortaya çıkıyor: Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayınca Oh Il-nam aşırılıklara sürükleniyor.

Netflix CEO'su Ted Sarandos, Squid Game'in The Witcher, Bridgerton ve Stranger Things gibi diğer popüler dizileri geride bırakarak, dijital yayın platformunun "en büyük dizisi" olma yolunda "ilerlediğini" söylemişti. 

Dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk kısa süre önce olası ikinci sezonuna dair fikirlerinden bahsederken Yönetici karakterine odaklanmayı tercih edebileceğini belirtmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU