Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça hayatını kaybetti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça'nın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bahçeli, hayatını kaybeden Prof. Dr. Akça için başsağlığı mesajı yayınladı

Fotoğraf: Twitter / @ahusta07

Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça vefat etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça'nın vefatına ilişkin paylaşımda bulundu.

Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü, geçmişteki akademik çalışmalarında müşfik desteğini esirgemeyen hocası Prof. Dr. Akça'yı kaybetmenin derin hüznünü yaşadığını dile getiren Bahçeli, "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Merhum Hocam alim, fazıl, gönül ve bilim insanı olarak dua ve hürmetle hatırlanacaktır. Sayın Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça'ya Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve üniversite camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

1933 yılında Elmalı’da dünyaya gelen Mehmet Şakir Akça Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde devam etti.

Bir süre diş hekimi olarak çalıştıktan sonra Avrupa’ya eğitim için giden Akça, bir yıl sonra Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşu için yurda çağırıldı. Fakültenin kurucuları arasında yer alan Akça, profesörlük hakkını kazanmasından sonra fakültede hem öğretim hem de idari görevlerinde bulundu. 1978 yılında dekanlık görevini yürüten Akça, 1982 yılında da Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü oldu.

1987 yılında rektörlük süresinin ardından da kurucuları arasında bulunduğu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Ankara Aydınlar Ocağı Kurucu üyesi olan Akça, Türk Ocakları Hars Heyeti Başkanlığını yürüttü

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU