Milli Gazete yazarı: Laf ağızdan çıkmaya görsün

"Cumhurbaşkanı’nın danışmanları keşke önceden bir araştırma yapsalar ve kendisini böyle zorda bırakmamış olsalardı"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kooperatif marketi alışverişi sonrasında yaptığı “Fiyatlar gayet uygun” açıklamasıyla ilgili olarak “Keşke ağzından ‘böyle bir laf’ çıkmamış olsaydı” dedi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan fiyat artışları ile mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde alışveriş yaparak vatandaşın şikâyetçi olduğu fiyatları yakından görme imkânına sahip oldu! Danışmanları kendisini Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine yönlendirmiş olmalı! Zira ta Berat Albayrak döneminden beri fiyat artışlarının bu şekilde önlenebileceğini düşünenler var. Ülkeyi yönetenler arasında Tarım Kredi “ne kadar çok market açarsa” fiyatların o kadar dengeleneceğini sananlar bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından açılan marketlerin diğer marketlere kıyasla daha ucuza ürün satmadığını ifade eden Ceyhan, şöyle devam etti:

Tarım Kredi tarafından açılan marketlerdeki fiyatların da zincir marketlerden aşağı kalır yanı yok! Birkaç kalem de fiyatlar düşük olsa da çoğunda fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı! Bir de Tarım Kredi marketlerinin bazı ürünleri zincir market fiyatlarının üzerinde! Bunun nedeni sorulduğunda ise “bizim ürünler yerli, ötekiler ithal” gibi baştan savma bir cevapla karşı karşıya kalınıyor.

Erdoğan’ın alışveriş sonrası kullandığı “Fiyatlar gayet uygun” şeklindeki açıklamasının muhalefetin diline düştüğünü belirten Ceyhan, şunları kaydetti:

Bu şartlar altındaki bir Tarım Kredi marketinde alışveriş yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, “Fiyatlar gayet uygun” demesi muhalefetin diline düştü! Tarım Kredi marketleri ile zincir marketlerin fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı iken, “Fiyatlar gayet uygun” deniliyorsa o zaman şikâyet edilen pahalılık neyin nesi oluyor?

Keşke Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ağzından “böyle bir laf” çıkmamış olsaydı! Cumhurbaşkanı’nı haklı çıkarmak için kolları sıvayanlar bile yayınladıkları videolarda sapır sapır dökülüyorlar. Tarım Kredi marketlerinin ucuzluğunu ispat edelim derken söz konusu fiyatların zincir market fiyatlarından da yüksek olduğunu gözler önüne seriyorlar.

Yani bizim dememiz odur ki iddia edildiği gibi Tarım Kredi marketlerinde fiyatlar diğerlerine göre daha ucuz değil. Cumhurbaşkanı’nın danışmanları keşke önceden bir araştırma yapsalar ve kendisini böyle zorda bırakmamış olsalardı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU