Sözcü yazarı: Ziraat Bankası, Demirören’e kapı duvar

"Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'ndan henüz 'borç yapılandırma' yönünde bir imza çıkmamış"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, Ziraat Bankası'nın Demirören Grubu’na medya satın alması ile enerji ve şans oyunları için kullandırdığı kredileri yapılandırma konusunda “kapı duvar olduğunu” söyledi.

Serpil Yılmaz, bugünkü köşe yazısında “Demirören ile Ziraat Bankası'nın hesabı Kemer Country projesinde şaştı” dedi ve şunları yazdı:

Demirören, Doğan Medya satın alınmasında kullandığı 750 milyon dolar kredi karşılığında, Kemer Country projesi içinde yer alan araziyi 300 milyon dolar değerleme ile bankaya ipotek etmişti. İBB bu araziye konut imarı vermedi. Demirören kredi borcunu da ödeyemedi. Bugün 300 değil, 30 milyon dolar bile zor edecek olan arazi Ziraat'e geçti. Demirören için zor günler başladı…

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters’ın dün bankacı haber kaynaklarını referans göstererek “Demirören, ana işletmelerden para kazanmakta zorluk çekiyor, bu durum borç yapılandırmalarını güçleştiriyor” sözlerine yer verdiğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

Demirören Holding'in bankalarla anlaşarak yapılandırmaya çalıştığı kredi borcu 2 milyar dolara ulaşmış. Bazı kaynaklara göre faizle birlikte borç tutarı bu rakamı da aşıyor. Bloomberg ise geçtiğimiz ay grubun 1.5 milyar dolarlık borç yapılandırma için bankalarla görüşmeye başladığı haberini paylaşmıştı

Benim kaynaklarım da Demirören'e Ziraat kapsının kapandığını söylüyorlar. Zira Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'ndan henüz “borç yapılandırma” yönünde bir imza çıkmamış.

Demirören Holding enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketi Güzel Enerji'yi (Total Oil Türkiye ve M Oil) 2020'de 450 milyon dolara OYAK'a satmıştı. Finans çevreleri bu satışı, “Demirören'i kurtarma” operasyonu olarak nitelendirdi. İyi de bu satıştan Ziraat'in kasasına para girmiş mi? Güvenilir kaynaklarım; “5 kuruş” girmediğini söylüyorlar.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU