Ahmet Taşgetiren: Terörün siyaseten kullanım kolaylığı

"Resmen kendi kitlenizin hassasiyetlerini kullanarak, çözülemeyen – baş edilemeyen sorunları örtbas etmeye çalışmak denir buna"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “bölücü kebapçılar” şeklindeki ifadesini değerlendirdiği yazısında “Resmen kendi kitlenizin hassasiyetlerini kullanarak, çözülemeyen – baş edilemeyen sorunları örtbas etmeye çalışmak denir buna” dedi.

Taşgetiren, bugünkü köşe yazısında Bahçeli’nin “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” şeklindeki açıklamasına MHP’den bazı kişilerin açıklık getirmeye çalıştığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Meğer Bahçeli, ‘işi kebap gibi olanların, işsizlik için elini taşın altına koymadığını’ kastediyormuş bu sözlerle” diyen Taşgetiren, şunları yazdı:

Ama gene de sözlerin sırrı çözülmüş sayılmaz. “İşi kebap olanlar” tamam, bu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Pahalılıkla zincir marketler arasında irtibat kurması”na benziyor, onların “işsizlik için elini taşın altına koymaması” tamam, hadi onların “işsizlikte payı olduğu”nu da kabul edelim… Peki ama o esrarlı sözün “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçılar” kısmına ne diyeceğiz? Kim o işleri tıkırında olup da “teröre yardım ve yataklık yapan bölücüler”? Bence izahlar boş.

Memlekette “işsizlik” gibi devasa bir sorun var. İşsizliğin en çok vurduğu kesim gençlik. Üstelik üniversite mezunu gençlik. İşsizliğin yanına hayat pahalılığını da eklediğinizde insanlar için hayat cehenneme dönüyor. Genç insanların yüreği tıkanıyor. Bu genç kitle içinde MHP’li gençlik yok mu? Olmaz mı? Oradan hiç sızlanma yükselmiyor mu MHP’nin iktidar ortaklığına karşı? Yükselmez mi? Nasıl durduracaksınız bu genç feveranı?

Burada devreye ezberlerin girdiğini, MHP tabanı için en kullanışlı ezberin “düşman” ve “terör”den bahsetmek olduğunu vurgulayan Taşgetiren, özetle şunları yazdı:

Hani özellikle Akşener ve Babacan diyor ya, “Bu haftanın düşmanı kim?” Görülüyor ki, ülke için hayati sorun olan bazı şeylerin siyaseten metalaştırıldığı hemen tespit ediliyor ve kamuoyu ile paylaşılıyor.

Evet Türkiye’nin “terör sorunu” var, evet Türkiye’nin “dostları – düşmanları” var. Ama siz bunları getirip getirip her sorunu kapatmanın aracı haline getirirseniz, bir süre sonra “Yalancı çoban” muamelesi görmeniz ve toplumun “terör” ya da “düşman” karşısındaki hassasiyetini tahrip etmeniz kaçınılmaz. Resmen kendi kitlenizin hassasiyetlerini kullanarak, çözülemeyen – baş edilemeyen sorunları örtbas etmeye çalışmak denir buna.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU