Alaska'da Şişman Ayı Haftası'nın kazananı belli oldu

Otis, uzun ömrünü ve başarısını balıkçılık tekniğine borçlu

Çoğu dişi aşınan yaşlı Otis'in iki dişi de yok (ABD Milli Park Hizmeti)

ABD'nin Alaska eyaletinde düzenlenen Şişman Ayı Haftası'nın galibi 480 Otis oldu.

Dev ayı, Katmai Milli Parkı ve Koruma Alanı'nın hazırladığı yarışmanın finalinde 151 Walker'ı 6 binden fazla oyla geçerek en şişman ayı seçildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kilo almak, kış uykusuna yatan bu hayvanlar için fazlasıyla önemli. Çünkü ayıların, hayatta kalabilmek için ihtiyaç duyduğu yağı biriktirmek için yaz mevsiminde yiyebildikleri kadar çok yemesi gerekiyor. Ayılar, hiçbir şey yiyip içmedikleri kış uykusu süresince vücut ağırlığının üçte birini kaybediyor.

12 ayıyı yarıştıran etkinlik ayı sevenlerin, hayvanların fotoğraflarını karşılaştırmasına ve favorilerine oy vermesine olanak tanıyor. Ayılar ikişerli şekilde oylanıyor.

Yarışmanın geçen seneki galibi 747, en az 635 kilogram ağırlığındaydı. Ancak 25 yaşındaki Otis'in kilosu bilinmiyor. Şampiyon, yarışmanın internet sitesinde "sağ kulağı sarkık olan orta büyüklükte yetişkin bir erkek" diye tarif ediliyor.

Otis 2014, 2016 ve 2017'de de Şişman Ayı Haftası'nın şampiyonu olmuştu.

Mashable'ın haberine göre bölgedeki en yaşlı ayılardan biri olan Otis, uzun ömrünü ve başarısını balıkçılık tekniğine borçlu.

Zira parkta somonla beslenen ayılar, genellikle balığı yakalamak için ya koşuşturuyor ya da yüzüyor. Ancak Otis, somonu elde edebilmek için suyun başında sabırla bekliyor.

Yarışmanın internet sitesinde şöyle yazıyor:

Otis ara sıra uyukluyor veya dikkatini vermiyor gibi görünse de çoğu zaman suya odaklanıyor. Ayı, bu sayede nispeten yüksek bir somon yakalama oranına sahip.

Katmai Milli Parkı ve Koruma Alanı, Otis'in şampiyonluğunu duyurduğu tweet'te "Biz şampiyonluğu kutlarken, Otis gerçek bir şampiyon gibi hala yemek yiyor" diye yazdı.

Öte yandan yarışmanın bir ödülü yok. Etkinlik, Katmai Milli Parkı ve Koruma Alanı'nı ve içerisindeki yaban hayatını koruma çalışmalarını desteklemek için düzenleniyor. Yetkililer, oy kullanan kişilerden bağış yapmasını istiyor.

 

Independent Türkçe, Washington Post, Mashable, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU